Ervaren analist verwacht $13.000 voor Bitcoin

De legendarische trader die de crash van Bitcoin (BTC) in 2018 voorspelde, geeft opnieuw slecht nieuws voor Bitcoin. Hij voorspelt dat BTC klaar is voor een nieuwe sell-off.

De ervaren analist Peter Brandt vertelt zijn 689.700 volgers op Twitter dat Bitcoin een candlestick formatie aan het flitsen is die wijst op een nieuwe beweging naar beneden voor de grootste cryptocurrency. Zo vertelt Brandt:

“Wees er allemaal van bewust dat Bitcoin BTC de beruchte ’three blind mice’ chart constructie aan het ontwikkelen is.”

Bron: Peter Brandt/Twitter


Hoewel het patroon geen conventionele technische formatie is, heeft Brandt eerder melding gemaakt van een soortgelijke constructie in april 2020 toen Bitcoin zes opeenvolgende bullish weekly candles vormde die BTC een jaar later van rond de $5.000 naar boven het $60.000-niveau zag rallyen. Het patroon lijkt te wijzen op de voortzetting van de onderliggende trend. De analist zegt:

“Kom op amateurs, jullie kunnen beter dan dit. Jullie zien door de bomen het bos niet meer. Dit is een spoel van 28 maanden met als meest recente prijsactie het beroemde ‘six-blind-mice-signal’. Doe mee.”

Bron: Peter Brandt/Twitter


Daarnaast benadrukt Brandt in een recent interview dat de trend voor Bitcoin nog steeds neerwaarts is en dat zal waarschijnlijk doorgaan, tenzij BTC kan rallyen boven de $20.000 belangrijkste psychologische niveau. Over het prijsniveau vertelt Brandt:

“Ik denk zeker dat tenzij Bitcoin echt omhoog kan komen en zich weer kan consolideren boven $20.000, dat we nog een been omlaag kunnen zien… Ik denk niet dat we naar $11.000 of $12.000 gaan. Ik denk dat $13.000 waarschijnlijk een realistischer niveau is…

Wat mij betreft, totdat Bitcoin echt $22.000 kan herwinnen en vasthouden, zie ik geen reden waarom Bitcoin niet terug kan zakken naar die $13.000.”

Kortom, volgens Brandt is er nog geen trendomkeer te zien in de charts. Zo verwacht hij een verdere daling met het patroon waarmee hij al eerder correcte voorspellingen heeft gedaan. Een daling naar $13.000 lijkt de analist het meest waarschijnlijk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!