Bitcoin koers zou in Q1 2023 kunnen dalen tot $10.000, volgens VanEck

Het hoofd van het onderzoek naar digitale activa bij de wereldwijde investeringsgigant VanEck, Matthew Sigel, heeft in een nieuw bericht wilde schommelingen voor de Bitcoin koers in de komende maanden voorspeld.

Beginnend met een bearish voorspelling, beschreef Sigel dat de koningsmunt in het eerste kwartaal van volgend jaar zou kunnen dalen tot tussen de $10.000 en $12.000. Dit omdat Bitcoin-miners momenteel niet winstgevend zijn, wat op zijn beurt weer zal leiden tot faillissementen. Dit zal weer een crash veroorzaken in de Bitcoin (BTC) prijs. Hij beschreef het als volgt:

“Bitcoin zal $10.000 – $12.000 testen in Q1 te midden van een golf van faillissementen van miners, wat het dieptepunt van de cryptowinter zal markeren.

De mediane marktkapitalisatie van de MVIS Global Digital Assets Mining Index is nu slechts $180 miljoen, waarbij bijna alle onderdelen contant geld verbranden en ver onder de boekwaarde handelen.

Nu Bitcoin-mining grotendeels onrendabel is, gezien de recente hogere elektriciteitsprijzen en lagere Bitcoin-prijzen, voorspellen we dat veel miners zullen herstructureren of fuseren.”

Wat betreft een bullish voorspelling, zei het hoofd van het onderzoek naar digitale activa van VanEck dat Bitcoin vanaf juli volgend jaar zou kunnen stijgen tot $30.000, aangezien lagere inflatie de versoepeling van het monetaire en fiscale beleid in gang zal zetten:

“Mochten onze recessieverwachtingen bewaarheid worden, dan zou de Federal Reserve de renteverhogingen waarschijnlijk onderbreken terwijl de inflatie afzwakt, terwijl het bijdrukken van geld en de begrotingstekorten van de overheid voortduren.

Alleen al een gebrek aan slecht crypto-specifiek nieuws, in het bovenstaande scenario, zou ervoor kunnen zorgen dat de prijs van Bitcoin weer de muur van zorgen beklimt tot $30.000.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!