De beste boeken over cryptocurrencies voor beginners

We merken de laatste tijd dat er veel nieuwe mensen de cryptomarkt betreden hebben. We krijgen daarom ook veel vragen over wat cryptocurrencies precies zijn, wat blockchain-technologie is en hoe het precies werkt. Vandaar dat we hieronder een lijstje van de beste boeken over dit onderwerp hebben samengesteld.

Digital Gold: Bitcoin and the Inside Story of the Misfits and Millionaires Trying to Reinvent Money van Nathaniel Popper

De beste manier om het blockchain-universum te verkennen, is met de eerste virtuele munt, Bitcoin. Digital Gold is geschreven door de journalist van The New York Times Nathaniel Popper. Hij vertelt het verhaal van de creatie van de eerste cryptocurrency. Na het lezen, zul je beter begrijpen waarom het idee van een gedecentraliseerd betalingssysteem uiteindelijk de hele wereld op zijn kop zette.

Blockchainrevolutie door Don Tapscott en Alex Tapscott

Een boek over cryptocurrency door Don Tapscott en zijn zoon Alex genaamd The Blockchain Revolution (ook in het Nederlands verkrijgbaar onder de naam Blockchainrevolutie) werd al snel een bestseller. Het populaire non-fictieboek, dat de zeven componenten van het succes van blockchain-projecten beschrijft. Het gaat over de impact van digitaal geld op de cultuur en economie van ontwikkelde landen. Het is vertaald in 15 talen, waaronder Nederlands. Je leert over tokens, leiders in de crypto-industrie en de staten die het meest loyaal zijn aan innovaties op het gebied van betalingsactiva.

Het tijdperk van cryptovaluta: Hoe Bitcoin en andere digitale munten de wereld voorgoed veranderen door Paul Vigna en Michael J. Casey

The Age of Cryptocurrency (ook verkrijgbaar in het Nederlands onder de naam: Het tijdperk van cryptovaluta) presenteert een diepgaande analyse van de rol van elektronisch geld in de wereld van vandaag. Lezers zullen meer te weten komen over de geschiedenis en de redenen voor de opkomst ervan, en het potentieel van blockchain-technologie om transparantie en controle te garanderen. Paul Vigna en Michael J. Casey zijn van mening dat de samenleving voorbereid moet zijn om alle aspecten van economische en politieke betrekkingen fundamenteel te veranderen. Binnenkort komt er een tijdperk van cybereconomie en zullen virtuele activa de belangrijkste vorm van geld zijn.

Blockchain: Blueprint for a New Economy door Melanie Swan

Het boek over financiële instrumenten en technologische innovatie Blockchain: Blueprint for a New Economy is van Melanie Swan. Het biedt een gedetailleerde analyse van alle aspecten van de crypto-industrie en de mogelijke toepassingen van blockchain en Bitcoin. Het boek belicht de tegenstrijdigheden van het unipolaire model van globalisering, dat de wereld heeft verdeeld in een kern en een periferie. Volgens de auteur moet blockchain-technologie een einde maken aan politieke en financiële willekeur door de introductie van gedecentraliseerde functies die voorheen onder staatscontrole stonden.

LET OP! Sommige informatie in de bovenstaande boeken kan echter verouderd zijn, aangezien sommige boeken al een paar jaar geleden uitgebracht zijn. De hoofdlijnen omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies zijn echter de afgelopen jaren niet veranderd. Dit maken de boeken nog steeds uitermate geschikt om te lezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!