Axie Infinity (AXS) steeg met 22% in één week tijd, maar waarom?

De meest winstgevende cryptocurrency van deze week is niemand minder dan AXS van Axie Infinity, die volgens CoinMarketCap in de afgelopen 7 dagen een indrukwekkende winst van 22% geboekt heeft, met een top van maar liefst 52%. Deze stijging roept de vraag op: waarom is de munt zo hard gestegen? In dit artikel gaan we hier verder op in.

AXS piekt tijdens de bearmarkt

Momenteel is de AXS koers terug op het piekniveau van voor 2021, vóór de ongelooflijke groei van 2.000% naar een all-time high op $170.

De stijging van afgelopen week is deels te danken aan elementen die inherent zijn aan het project zelf en aan enkele onverwachte externe factoren.

De opname van Axie Core heeft een onmiskenbare invloed op de waarde van AXS. Spelers zullen binnenkort hun personages kunnen aanpassen met een verscheidenheid aan NFT-accessoires, wat de personalisatiemogelijkheden belooft uit te breiden en de economie ervan te stimuleren.

Na de aankondiging van deze innovatieve ontwikkeling namen de gedecentraliseerde apps van Axie een enorme stijging van het transactievolume waar – 1.061% om precies te zijn! Dit leidde tot een indrukwekkende $10,5 miljoen aan transacties.

GameFi herdistributie

Het ongelooflijke succes van AXS kan tevens gedeeltelijk worden toegeschreven aan de recente ondergang van BNX, het GameFi token van BinaryX. Nadat de waarde ervan met meer dan 50% was gedaald, verplaatsten sommige beleggers hun fondsen naar Axie Infinity en AXS – een begrijpelijke beslissing gezien alle grote aankondigingen op dat moment.

Interessant is dat de scherpe daling van de prijs van BNX plaatsvond nadat in november geruchten begonnen te circuleren over een grote verkoop van zijn tokens op AXS.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!