Binance CEO ‘CZ’ claimt dat SBF zijn team bedreigde

De saga rond FTX en de voormalig CEO ervan, Sam Bankman-Fried, blijft voortduren en heeft nu week een nieuwe wending gekregen. De CEO van Binance, CZ, heeft namelijk benadrukt dat de exchange FTX anderhalf jaar geleden (juli 2021) verliet. Sindsdien heeft FTX meer dan $ 5,5 miljoen in verschillende bedrijven geïnvesteerd. Bovendien gaf FTX geld uit aan sportdeals, waaronder Miami Stadium, meerdere Super Bowl-advertenties, honkbalscheidsrechters en Formule 1-races.

Daarnaast deed Sam Bankman-Fried enorme politieke donaties en kocht luxe onroerend goed, wat hij met het geld van klanten heeft gedaan met zijn hedgefonds Alameda Research. Kevin O’Leary blijft echter SBF verdedigen. O’Leary heeft SBF opnieuw verdedigd tijdens het Squawk Box-interview van CNBC en zei dat hij “onschuldig is totdat zijn schuld is bewezen”. Hierop zei de CEO van Binance:

“Erger nog dan $ 15 miljoen verliezen, zou je denken dat Kevin O’Leary twee keer zou nadenken voordat hij Sam OPNIEUW op zijn woord zou geloven.”

De CEO van Binance wees erop dat Binance due diligence blijft doen, zelfs na het doen van een investering. Binance werd een vroege investeerder in FTX, maar de relatie tussen Alameda en SBF maakte hen ongemakkelijk en besloot er uit te stappen. CZ beweert namelijk dat Sam-Bankman-Fried een aantal teamleden van Binance bedreigde toen de exchange zich terugtrok als investeerder. Volgens CZ zijn er berichten hierover opgeslagen.

SBF investeerde alleen in vrienden van de media, beleidsmakers en beroemdheden na het vertrek van Binance. CZ beweert dat SBF zijn invloed gebruikte om de publieke opinie te manipuleren en hem en anderen in de crypto-industrie zelfs aanviel. CZ zei:

“Mijn etniciteit was een focus van die aanvallen en Kevin O’Leary gaf in de media te kennen dat hij van plan was om die aanvallen voort te zetten en zal ze waarschijnlijk herhalen tijdens de hoorzitting van de Senaat van volgende week. Ik ben Canadees en Binance is geen Chinees bedrijf.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!