Mercedes baas: FTX-crash heeft gevolgen op de gehele Formule 1

De CEO van het F1 team Toto Wolff vreest dat de ondergang van cryptocurrency exchange FTX de hele Formule-1 industrie zal schaden.

Lewis Hamilton en George Russel raceten in auto’s van Mercedes waarop het embleem van de exchange trots als sponsor prijkte. Maar toen midden november de verschrikkelijke problemen van FTX aan het licht kwamen, besloot de ploeg de deal op te schorten.

FTX-crash blijft sterk nagalmen op verschillende markten

In een recent interview suggereerde Wolff dat de gebeurtenis problemen zou kunnen veroorzaken voor alle Formule 1-teams vanwege het feit dat ze allemaal op een of andere manier gerelateerd zijn aan de cryptosector, hij zei dat “elk team zulke sponsors heeft, en de Formule 1-organisatie als zodanig ook. Dus iedereen zou beïnvloed worden.”

Wolff, die zich een uitgesproken voorstander van blockchaintechnologie en cryptocurrencies heeft getoond, beweerde dat FTX voor zijn ondergang een “solide bedrijf” leek te zijn.

Volgens hem is het faillissement van het bedrijf “een enorme domper, niet alleen voor ons maar voor de hele crypto-industrie,” en het “tekort van acht miljard dollar” toont de noodzaak van regulering op dit gebied.

Om het woord over FTX te verspreiden en trouwe klanten een NFT-collectie aan te bieden, tekenden Mercedes en FTX vorig jaar een sponsorovereenkomst.

Mercedes sloot overeenkomst met FTX

Toen het F1-team in november voor het eerst problemen constateerde, stond Mercedes achter zijn partner en beloofde het FTX-logo op zijn auto’s te behouden.

Het verbrak echter de betrekkingen met FTX vlak voordat FTX faillissement aanvroeg. Mercedes verklaarde het volgende:

“Als eerste stap hebben we onze partnerschapsovereenkomst met FTX opgeschort. Dit betekent dat het bedrijf vanaf dit weekend niet meer op onze raceauto’s en andere merkartikelen zal verschijnen. We zullen de situatie op de voet blijven volgen.”

Kortom, de ineenstorting van FTX heeft veel effect op andere markten naast crypto. Zo zijn er veel cryptobedrijven sponsors zoals in dit geval FTX bij Mercedes. Volgens Toto Wolff is dit een hele slechte ontwikkeling voor zowel de crypto als Formule 1 wereld en verwacht dan ook dat er nog veel meer gevolgen van deze ondergang zullen komen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!