CZ noemt Sam Bankman-Fried een fraudeur en onthult de echte reden achter de FTX-crash

Na de ontbinding van de deal tussen Binance en FTX heeft de markt sindsdien met nog meer wantrouwen gereageerd. Sam Bankman-Fried kreeg nog meer kritiek, maar de CEO van Binance, die FTX zou overnemen, bleef niet gespaard.

CZ onthult zijn verhaal over FTX-controverse

In een poging om de zaken recht te zetten, is CZ, zoals hij vaak wordt genoemd, naar Twitter gegaan om het allemaal bloot te leggen. Tweetend naar zijn 7,9 miljoen volgers, zei CZ het volgende:

“SBF zette een verhaal voort dat mij en andere mensen schilderde als de “slechteriken”. Het was van cruciaal belang om de fantasie in stand te houden dat hij een ‘held’ was. SBF is een van de grootste fraudeurs in de geschiedenis, hij is ook een meester-manipulator als het gaat om de media en belangrijke opinieleiders.”

In reactie op de vele speculaties van toeschouwers merkte hij op hoe hij onlangs is bestempeld als de redder van cryptocurrency. Hierop beweerde hij dat cryptocurrency geen besparing behoeft. Hij benadrukte dat geen enkele voorstander van crypto het centrum van crypto is, maar slechts een deel van de “schoonheid van decentralisatie”. CZ is op reis om projecten in moeilijkheden te ondersteunen, voegde hij eraan toe.

CZ speelde geen rol bij de ineenstorting

Na de crash van FTX hebben velen gesuggereerd dat CZ een rol speelde bij de ineenstorting van het bedrijf. CZ houdt vol dat de val van het bedrijf het gevolg is van miljarden dollars die zijn gestolen uit de fondsen van gebruikers.

De CEO verwierp ook beweringen dat hij de prijs van FTX had laten dalen nadat zijn bearish tweets voorafgingen aan de crash van het bedrijf. De CEO van Alameda, Caroline Ellison, wordt hiervoor in plaats daarvan gecrediteerd, aangezien hij een artikel uit Bloomberg citeerde waarin wordt uitgelegd hoe de FTT-crash voornamelijk werd beïnvloed door de tweet van Ellison. “Ze gaf haar bodemprijs weg”, zei hij.

Het is duidelijk waar CZ staat als het om SBF gaat. De miljardair onthulde dat zijn reputatie, samen met anderen die verband houden met de saga, door het slijk werd gesleept. In een sluitende tweet had hij dit te zeggen over de vergelijking tussen Binance en andere toonaangevende beurzen in de branche:

“We richten ons niet op concurrenten omdat het een verspilling van tijd en middelen is als de industrie slechts 6% van de bevolking heeft bereikt. We willen dat meerdere exchanges, meerdere blockchains, meerdere wallets, enz. naast elkaar bestaan ​​in het ecosysteem.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!