Centrale banken zullen uiteindelijk Bitcoin adopteren, aldus hedgefondsmanager

De prominente Bitcoin (BTC) bull en tevens hedgefondsmanager bij Morgan Creek Capital, Mark Yusko, stelde in een recent interview dat centrale banken over de hele wereld uiteindelijk Bitcoin als reserve-activum zullen adopteren.

In gesprek met Stansberry Research voorspelde Yusko dat beleidsmakers uiteindelijk zullen terugkeren naar de devaluatie van de Amerikaanse dollar om de enorme staatsschuld af te betalen. Hij gaf het volgende aan:

“Dus nu is de enige uitweg het drukken van geld… Het is de enige uitweg voor een imperium dat zich te veel in de schulden steekt. Zelfs als ze zouden proberen alle rijkdom in de Verenigde Staten te belasten, zouden ze de schuld niet kunnen terugbetalen…

Iedereen heeft het over de ‘sterke’ dollar. Het is niet sterk. DXY [US dollar index] is niet de dollar, DXY is de relatieve waarde van de dollar ten opzichte van de yen en de euro. De dollar is toiletpapier, of crêpepapier, en de yen is supertoiletpapier, en de euro is gewoon toiletpapier.

De yen is absoluut afgeslacht, dit jaar met 40% gedaald, dus we zien er in vergelijking goed uit, maar vergeleken met de renminbi zijn we de afgelopen twee jaar dood vlak.”

Yusko gaf aan dat centrale banken, instellingen die ooit alleen goud en USD als reserve activa hadden, uiteindelijk ook yen en euro’s gingen accumuleren. Hij zei dat centrale banken al begonnen zijn met het aanhouden van de yuan als reserve-activum en dat ze uiteindelijk Bitcoin aan hun schatkist zullen toevoegen, wat volgens hem goud zal vervangen. Hij sloot af met:

“De renminbi stijgt… Wat er gaat gebeuren, is dat centrale banken vroeger gewoon goud hadden. Toen hadden ze goud en dollars, en dan yen en euro’s. Nu hebben ze wat renminbi, [en] uiteindelijk zullen ze wat Bitcoin hebben… Ze zullen wat Bitcoin hebben en uiteindelijk zal Bitcoin goud overtreffen.”

Volgens Yusko gebeurt dit fenomeen niet in weken of maanden, maar in decennia. Hij is er echter van overtuigd dat Centrale Banken de koningsmunt zullen adopteren:

“Ik denk dat het een proces van 10 of 20 jaar is om centrale banken over de hele wereld te laten beseffen dat ze goud en Bitcoin en een paar andere belangrijke valuta’s in hun bezit moeten hebben om een ​​mand aan levensvatbare activa te hebben.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!