Celsius krijgt verlenging van zijn exclusiviteitsperiode na rechtelijke uitspraak

Celsius, de failliete crypto-geldschieter, kreeg een verlenging van zijn exclusiviteitsperiode tot 15 februari 2023. Vanwege de goedkeuring van de rechtbank zou de onrustige crypto-geldschieter nog een paar maanden de tijd krijgen om een Chapter-11-herstructureringsplan aan te vragen.

Op 6 december vonden er twee rechtszittingen plaats waaruit de goedkeuring om de exclusiviteitsperiode te verlengen kwam. In een officiële tweet gaf Celsius aan dat ze goedkeuring hadden gevraagd om de verkoop van stablecoins toe te staan, gericht op het verschaffen van liquiditeit voor voortgezette activiteiten. De rechter heeft daarnaast aangegeven dat hij zijn beslissing waarschijnlijk volgende week zal delen. Celsius hoopt de verlengingsperiode te gebruiken om een plan voor een zelfstandig bedrijf te ontwikkelen en zei:

“We onderzoeken alle kansen voor het maximaliseren van waarde die voor ons beschikbaar zijn ten behoeve van onze klanten en andere belanghebbenden.”

Op 10 november had Celsius een verlenging van de exclusiviteitsperiode aangevraagd in de hoop substantiële vooruitgang te boeken. Reorganisatie is een proces waarbij een bedrijfsplan wordt geïmplementeerd om de structuur of financiën van een bedrijf te wijzigen vanwege financiële dwang onder toezicht van de overheid. Celsius meldde het volgende in een tweet:

“Celsius heeft vandaag een motie ingediend waarin om goedkeuring wordt gevraagd om de exclusiviteitsperioden in onze gevallen te verlengen. Dit is de periode waarin Celsius het exclusieve recht heeft om een reorganisatieplan in te dienen.”

Celsius stopte op 13 juni de opnames, waarbij het destijds verwees naar extreme marktomstandigheden. Precies een maand laten vroeg de crypto-geldschieter faillissement aan. Inmiddels heeft Celsius een nieuwe directeur aangesteld om het herstructureringsproces te begeleiden.

De crypto-geldschieter vertoonde een saldokloof van $1,2 miljard in zijn faillissementsaanvraag. In werkelijkheid bleek de kloof echter meer dan $2,85 miljard te zijn. Gebruikersdeposito’s vormden het grootste deel van de passiva met $4,72 miljard, terwijl de activa van Celsius CEL-tokens omvatten met een waarde van $600 miljoen, mining-activa ter waarde van $720 miljoen en $1,75 miljard aan andere crypto-activa.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!