Zwakte van de Amerikaanse dollar biedt kansen voor Bitcoin (BTC)

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Jason Pizzino heeft in een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal aangegeven dat hij een stijging van de Bitcoin koers verwacht, net nu de Amerikaanse dollarindex (DXY) tekenen vertoont dat de parabolische rally van dit jaar ten einde zou kunnen lopen.

In een nieuwe strategiesessie vertelde de analist zijn 279.000 abonnees dat de Amerikaanse dollarindex niet zal stoppen met crashen, aangezien deze een belangrijk ondersteuningsgebied op de grafiek met een hoog tijdsbestek dreigt te doorbreken.

Handelaren houden de Amerikaanse dollarindex nauwlettend in de gaten, aangezien zwakte in de DXY erop wijst dat investeerders afstand doen van hun dollars om risicovolle activa zoals aandelen of crypto te kopen. Als gevolg van deze daling zei de analist het volgende:

“[De DXY] staat op [104.506], dus sluiten onder dit niveau wordt cruciaal voor de Amerikaanse dollar [index]. Als het sluit onder [104.5], [ziet het] er waarschijnlijk veel, veel zwakker uit. Het begint de kansen om te buigen in het voordeel van een verzwakking van de Amerikaanse dollar.”

Volgens Pizzino zou de Amerikaanse dollar zijn parabolische rally kunnen beëindigen, vergelijkbaar met wat er gebeurde in de vroege jaren 2000 toen de DXY van ongeveer 120 in 2001 naar ongeveer 70 in 2007 kelderde. Hij vervolgde met:

“Echt, dit is een beetje sneller ingestort dan ik had verwacht… We hebben naar die piek gekeken die uitkwam tijdens die vorige 20-jarige cyclus. Dit is tijdens de techboom [in 2001] en toen de mislukking, dus de daaropvolgende mislukking die gebeurde via de aandelenmarkten … Maar we weten allemaal uit de geschiedenis – 2004, 2005, 2006, 2007 – mooie sterke jaren voor onroerend goed terwijl de Amerikaanse dollar daalde.

Dit is waar we deze keer op anticiperen. Tuurlijk krijg je wat hobbels. Ik zeg niet dat we ongeveer hetzelfde percentage gaan dumpen, maar we zouden de neiging moeten hebben om de dollar in de tweede helft van de cyclus te zien dalen.”

Bron: Pizzino/YouTube

Kijkend naar de Bitcoin koers, gelooft de crypto-analist dat BTC zich mogelijk terug zal trekken tot $16.700, voordat het aan de volgende etappe omhoog kan beginnen. Hij sloot af met:

“Wat dit betekent is dat we ons opnieuw hebben opgesteld om te proberen uit dit hoogtepunt van $17.200 te breken en op weg te gaan naar ons doel boven $17.600. Dus dat is onze stap twee, ons meerdaagse close-gebied dat we Bitcoin willen zien voor meer kracht, en zich vervolgens voorbereiden op de bewegingen boven $18.600.”

Bron: Pizzino/YouTube

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!