FTX gaat betalingen naar werknemers hervatten

De cryptocurrency-beurs FTX en zijn partnerbedrijven, die in de Verenigde Staten faillissement aanvroegen, kondigden onlangs aan dat de meeste van hun dochterondernemingen de salarissen en uitkeringen van werknemers gewoon zouden gaan betalen.

De te nemen stappen in dit proces omvatten het doen van contante betalingen voor zowel de tijd vóór als na je faillissementsaanvraag, zolang het binnen de door de Faillissementsrechtbank vastgestelde parameters valt. John Ray, CEO van het bedrijf, zei:

“Ik ben blij dat de FTX-groep is begonnen met gewone contante betalingen van salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden aan onze overgebleven werknemers over de hele wereld. De goedkeuring door de rechtbank van onze verzoekschriften van de eerste dag en het werk dat wordt gedaan aan wereldwijd cashbeheer.”

Vorige week, tijdens de eerste faillissementszitting van de cryptocurrency exchange, verklaarden advocaten dat er hackings waren en talloze vermiste activa, terwijl ze ook beweerden dat de insolvente exchange werd bestuurd als een “persoonlijk leengoed” door de voormalige CEO Sam Bankman-Fried.

FTX collapse impacts to the Crypto industry

Op 11 november hebben Alameda Research LLC en FTX US Inc. bij de United States District Court for the Southern District of New York Chapter 11 faillissementsbescherming aangevraagd.

De crash heeft de bezorgdheid over de toekomst van de cryptocurrency-industrie aangewakkerd, en tal van cryptobedrijven zijn gedwongen failliet te gaan. BlockFi, een belangrijk crypto-uitleen- en stakingplatform, werd maandag een van deze slachtoffers.

BlockFi was een van de weinige dochterondernemingen van FTX en Alameda. In werkelijkheid was Alameda het broertje van BlockFi’s hedgefonds. Deze maand stopte de site alle opnames van gebruikers, omdat veel van zijn beleggingen en activa verbonden waren met FTX.

Na talloze opties te hebben onderzocht, hebben de belanghebbenden van het bedrijf besloten dat het failliet verklaren de meest haalbare optie is. Sindsdien bereiden andere cryptobedrijven zich voor op een worst-case scenario.

BlockFi is het zoveelste cryptodienstbedrijf dat slachtoffer werd van de implosie van de topbeurs. Kort daarna zette ook de toonaangevende cryptocurrency makelaardij Genesis een punt achter leningaanvragen en opnames. Blijkbaar waren er meer verzoeken tot opname dan er geld in kas was.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!