Mark Cuban gelooft nog steeds in crypto, zelfs na FTX-schandaal

Shark Tank ster Mark Cuban vertelde zaterdag dat hij niet opgeeft op crypto vanwege de ineenstorting van crypto exchange FTX. Hij gelooft dat FTX voormalig CEO Sam Bankman-Fried naar de gevangenis kan gaan, maar dat de crypto-industrie nog steeds veel onderliggende waarde heeft. Op maandag begon Mark Cuban veel crypto Twitteraccounts te unfollowen, waarbij sommigen concludeerden dat hij zich distantieert van crypto.

Hoewel de ineenstorting van FTX, gevolgen heeft gehad voor investeerders en cryptobedrijven, gelooft miljardair Mark Cuban nog steeds in crypto. Mark Cuban gelooft dat er nog veel onderliggende waarde is ondanks de ineenstorting van crypto-exchange FTX, meldde TMZ Sports op 26 november. Hij vertelde het volgende:

“Scheid de bokken van de schapen, er zijn veel mensen die veel fouten maken, maar dat verandert niets aan de onderliggende waarde.”

Hij gelooft sterk in de cryptocurrency-industrie en blijft ondanks moeilijke tijden vertrouwen houden in de kansen in de industrie. Mark Cuban voorziet niet dat markt gaat crashen zolang consumenten uitvoerbare opties hebben in de cryptowereld.

In zijn commentaar op Sam Bankman-Fried denkt Cuban dat de gevangenisstraf voor de 30-jarige voormalige FTX CEO aanstaande is. Hij geloofde dat Sam Bankman-Fried verstandig was, maar had nooit gedacht dat hij fondsen van klanten zou verduisteren voor zijn persoonlijk gebruik. Over Bankman gaf hij het volgende aan:

“Ik ken niet alle details, maar als ik hem was, zou ik bang zijn voor een lange gevangenisstraf. Ik sprak met de man en dacht dat hij slim was.”

Over de overname van Twitter door Elon Musk had Cuban ook nog wat te melden:

“Elon Musk heeft inderdaad de gebruikerservaring verbeterd na de overname van Twitter.”

Op maandag begon Mark Cuban veel prominente crypto Twitteraccounts te unfollowen, waaronder Nansen, Uniswap, Solana, DeFi Pulse, Dapper Labs en MetaMask. Er gingen hierdoor geruchten dat hij de cryptoruimte verliet nadat FTX instortte. Cuban heeft daarentegen geïnvesteerd in veel cryptoprojecten, waaronder KlimaDAO, Mintable, DeFi Alliance, OpenSea, CryptoSlam, Zapper, Polygon en Arbitrum.