BAYC NFT verkocht voor bijna $1 miljoen

Gisteren wist de meest succesvolle NFT verzameling in de geschiedenis van crypto, Bored Apes Yacht Club (BAYC), opnieuw de markt te verrassen. Deze keer omdat de Gold Fur Bored Ape #232 verkocht werd voor een enorm bedrag van 800 Ethereum (ETH).

Momenteel komt dit overeen met $959.760, wat een van de duurste Bored Ape NFT’s is die in de recente herinnering zijn verkocht. Het verslaat zelfs de Brotherly Gold Fur Ape #5853 die een paar maanden geleden beschikbaar was voor 777 ETH.

De Bored Apes zagen hierdoor een opleving in de verkoopcijfers, met een stijging van de gemiddelde prijs van 29% in de afgelopen week, volgens NFT Price Floor. De website merkte tevens op dat de laagste prijs voor een BAYC met 34.000% omhoog geschoten is, aangezien een ‘basis’ Bored Ape verkocht werd voor 35 ETH.

Bored Apes klimmen weer terug naar boven

De cryptowinter is op zijn zachtst gezegd zwaar geweest voor de Bored Apes. Yuga Labs, het bedrijf dat de digitale primatencollectie NFT creëerde, heeft problemen met de SEC over ongeregistreerde aanbiedingen. Daar komt bij dat de internationale hackgroep Anonymous naar verluidt niet blij is met het morele gedrag van Bored Apes en hen een waarschuwing heeft gestuurd.

De Bored Apes hebben echter veel positiefs te bieden, waardoor het interessant is om ze te verzamelen. Zo heeft het project de allereerst metaverse band samengesteld uit Bored Ape NFT avatars, ook bekend als KINGSHIP.

Daarnaast lanceerden populaire rappers Snoop Dogg en Eminem eerder dit jaar een BAYC-gerelateerde muziekvideo. Tevens is Snoop Dogg van plan een snoepwinkel te openen in Los Angeles, Californië, met als thema de bekende NFT-collectie.

Uiteindelijk ziet Bored Apes NFT meer mainstream erkenning dan ooit tevoren. Zelfs te midden van extreme cryptomarktomstandigheden lijkt de gemeenschap achter dit digitale project sterk te zijn en te groeien. Het is dan ook geen wonder dat de Bored Ape #4081 te zien zal zijn op Art Basel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!