PlanB denkt dat Bitcoin in de komende drie maanden zijn bodem bereikt

De populaire kwantitatieve analist PlanB heeft zijn bullish sentiment uitgedrukt voor Bitcoin (BTC). PlanB staat bekend om zijn stock-to-flow Bitcoin-model. Crypto-handelaar Benjamin Cowen interviewde PlanB, waarin de analist aangaf dat het huidige sentiment ten opzichte van crypto bearish is. Dit komt volgens hem door het uiteenvallen van de crypto-exchange FTX. Ook gaf PlanB aan dat het hem niet zou verbazen als BTC de $100.000 zou bereiken na de volgende Bitcoin-halving.

Enkele katalysatoren die een massale rally voor Bitcoin zouden kunnen veroorzaken zijn het einde van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne of de versoepeling van het monetaire beleid, aldus PlanB. Hij zei:

“Ik weet dat het er op dit moment niet zo goed uitziet met de [ineenstorting van] FTX en alle gevolgen van de klanten en investeerders [van] FTX, maar we hebben nog anderhalf jaar te gaan [voor de volgende halving].

Dus zodra de kwantitatieve versoepeling begint, of de oorlog in Rusland en Oekraïne voorbij is, of welke trigger er ook zal zijn, kunnen we gemakkelijk [$ 100.000] bereiken. Laten we zeggen 2024, waar de logaritmische regressie en het stock-to-flow-model een crosslink zijn, wat zich in het gebied van $100.000 bevindt. Ja, het zou me niet verbazen.”

Het stock-to-flow-model voorspelt de waardeveranderingen van een activum door de huidige prijs te vergelijken met de snelheid waarmee het aanbod wordt gegenereerd. PlanB denkt daarnaast dat de bodem van Bitcoin doorgaans 18 maanden na de recordhoge prijs een dieptepunt in de bear-markt bereikt. Volgens hem zal de bodem in de komende drie maanden kunnen ontstaan. hij voegde het volgende toe:

“De bodem van de bearmarkt ligt ook ongeveer een jaar, anderhalf jaar na de all-time highs. En dat geldt ook vandaag. Het was waar in 2019, in 2015, het is ook waar vandaag in 2022. Maar vanaf de bodem van de bearmarkt, als we eenmaal de bodem hebben bereikt, zal het omhoog gaan.

Dus het stijgen, als je wilt, begint niet bij de halvering of na de halvering. Het begint wanneer de bodem van de bearmarkt is bereikt. En dat kan vandaag zijn. Of volgende maand. Of misschien over drie maanden. Maar het komt wel.”

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor een prijs van $16.548 en schommelt rond dezelfde prijs als 24 uur geleden.