Ripple wil bedrijven uit FTX-imperium kopen

Het in San Francisco gevestigde cryptobedrijf Ripple is naar verluidt geïnteresseerd in bepaalde bedrijven uit het FTX-imperium. Tijdens de Swell-conferentie van Ripple in London vertelde Ripple CEO Brad Garlinghouse dat Sam Bankman-Fried hem opgebeld had om FTX te redden.

Dit heeft Ripple uiteindelijk niet gedaan, echter zou het wel geïnteresseerd zijn om bepaalde onderdelen van het imperium. Zo zou Ripple oog hebben voor andere bedrijven in de uitgestrekte portefeuille van FTX, die Ripple op zijn beurt zouden kunnen helpen om op te schalen.

FTX vroeg op 11 november faillissement aan nadat het er niet in slaagde een borgsom van een groot aantal investeerders te verkrijgen. Hierdoor gaat er een groep van 130 bedrijven mee in de faillissementsprocedure. Daarentegen vallen er sommige dochterbedrijven buiten het proces: LedgerX, FTX Digital Markers, FTX Australia Pty en FTX Express Pay.

In een recent interview met CNBC International suggereerde de Ripple CEO dat de FTX-beurs een frauduleus plan was. Garlinghouse benadrukte ook dat de cryptocurrency-industrie nog verder volwassen moet worden. 

Dit is niet de eerste keer dat Ripple aangeeft interesse te hebben in onderdelen van een ter ziele gegane crypto-project. In augustus zei het namelijk ook dat het geïnteresseerd was in het kopen van de activa van de failliete cryptocurrency-kredietverstrekker Celsius. 

Het bedrijf, dat gekoppeld is aan de populaire XRP-cryptocurrency, werkt momenteel aan zijn uitbreiding naar de EU-markt. Zo is het bedrijf momenteel op zoek naar een virtual asset serviceprovider (VASP) in Ierland. Het is nog onduidelijk of de potentiële overnames zullen helpen bij dit feit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!