Whales kopen ruim 500 miljoen aan XRP

Nadat Coinbase toestemming kreeg om een amicus brief in te dienen ter ondersteuning van de gedaagden, piekte de prijs van Ripple’s native token, XRP. Er zijn nu meer amicus brieven ingediend ter ondersteuning van de Summary Judgment motie, en als gevolg daarvan hebben whales hun bezit aan XRP munten verhoogd.

Amicus curiae worden instanties of personen aangeduid, die geen partij zijn in een zaak, maar – gevraagd of ongevraagd – hun mening of advies aan een rechtbank uitbrengen over een zaak.

Whales kopen massaal XRP

Zoals de gegevens van Whale Alert aantonen, hebben cryptocurrency “whales” via een reeks transacties meer dan 468 miljoen XRP vergaard. Alleen al in de afgelopen dag hebben deze whales bijna $181 miljoen aan XRP verworven.

Er is tevens een recordbrekende XRP whale transactie geweest van 350 miljoen XRP. Er werd daarnaast ontdekt dat ongeveer 134,8 miljoen aan XRP-tokens werd overgeboekt van Binance naar een onbekende wallet. In verschillende transacties werden tevens meer dan 93 miljoen XRP-tokens gekocht via Bitstamp, voor een totale geschatte waarde van $36,1 miljoen.

13 amici ondersteunen XRP

De prijzen van XRP zijn de afgelopen dag 3% omhoog geschoten, om vervolgens weer te dalen vanwege de marktomstandigheden. Volgens eerdere berichten werd een amicus brief toegestaan door rechter Analisa Torres. Coinbase diende hun eigen amicus brief in ter ondersteuning van Ripple’s Fair Notice Defense. Tot nu toe hebben 16 amici toestemming gekregen om hun advies in te dienen.

Tot nu toe staan 13 van deze entiteiten in de hoek van Ripple, terwijl slechts 2 de kant van de SEC kiezen. De Digital Chamber – een Amerikaanse belangenorganisatie die de opkomende industrie promoot achter blockchain-technologie, bitcoin, digitale valuta en digitale activa – moet nog een standpunt innemen en blijft vooralsnog onbetrokken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!