Ripple (XRP) stijgt met bijna 10% na goedkeuring Amicus Brieven

De crypto-markt gaat nu de tweede week in waarvan het grootste deel van de sector veel onzekerheid kent. Sommige activa beginnen echter tekenen van herstel te vertonen, waaronder Ripple (XRP) die bijna 10% heeft gewonnen in slechts 24 uur. Er zijn namelijk positieve ontwikkelingen in de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vs. Ripple-rechtszaak.

Op het moment van schrijven is XRP met bijna 9% gestegen en wordt verhandeld voor een prijs van $0,3804. Ondanks de sterke omhooggaande beweging staat XRP nog steeds ruim 13% lager dan vorige week. Vanwege de sterke afgelopen 24 uur staat het native token van Ripple tweede op lijst van de grootste dagelijkse crypto-winsten, net onder het op interoperabiliteit gebaseerde crypto-project Quant (QNT). QNT is de dagwinnaar met een stijging van bijna 20%.

XRP zou dichter bij het doel van $0,50 voor het einde van het jaar kunnen komen als het doorgaat met het bullish gedrag. Momenteel vormt het niveau rond de $0,50 een belangrijk weerstandslevel voor het gedecentraliseerde financiële (DeFi) token.

Het herstel van XRP komt met name op de hielen van districtsrechter Analisa Torres die moties inwilligt om amici-brieven in te dienen in de juridische strijd die de SEC voert tegen Ripple, die de toezichthouder beschuldigt van het illegaal uitgeven van het XRP-token. Volgens het gerechtelijk bevel van advocaat James K. Filan op 14 november:

“Uiterlijk op 18 november 2022 moeten de Association, zes XRP-houders, Coinbase, de CCI, Valhil, Cryptillian, Veri DAO, Reaper Financial, InvestReady, NSEI en Paradigm hun formele instructies indienen.”

Coinbase is ondertussen de eerste die het bevel van de rechter heeft opgevolgd en formeel zijn Amicus Brief ter ondersteuning van Ripple’s Fair Notice Defense heeft ingediend.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!