Ethereum koers loopt risico op daling richting $500, aldus Bloomberg-strateeg

De senior macrostrateeg van Bloomberg Intelligence Mike McGlone heeft aangegeven dat de toekomstige prijs van Ethereum (ETH) afhangt van het behoud van een belangrijk ondersteuningsniveau. De strateeg zei dat als het ondersteuningsniveau van Ethereum op $1.000 doorbroken wordt, de koers zou kunnen dalen tot een dieptepunt in twee jaar van ongeveer $500. Hij tweette het volgende:

“Als vertegenwoordiger van meer van de revolutie op de financiële markten die plaatsvindt in crypto’s, vergelijkbaar met de komst van futures en op de beurs verhandelde fondsen, kan Ethereum-ondersteuning rond de $1.000 de belangrijkste spil zijn.

Onze grafiek toont het blijvende opwaartse prestatietraject van de nr. 2 crypto versus Bitcoin en gebrek aan ondersteuning tot ongeveer $500 als $1.000 wordt geschonden.”

Volgens McGlone heeft de verschuiving van Ethereum naar een consensusmechanisme Proof of Stake (PoS) de prijs in relatieve termen positief beïnvloed. Hij zei het onderstaande:

“Verschuivend naar proof of stake te midden van de energiecrisis, heeft voor Ethereum als het leidende platform voor cryptodollars gezorgd voor wat relatief drijfvermogen.”

Wat betreft Bitcoin (BTC), gaf de strateeg aan dat de koningsmunt het weerstandsniveau van $20.000 moet omkeren in ondersteuning om een ​​bullish resultaat te garanderen. Hij gaf het volgende aan:

“Het vasthouden van meer dan $20.000 zou nodig moeten zijn om het herstel te bevestigen op een niveau waarvan we verwachten dat het Bitcoin uiteindelijk terug zal brengen naar een langgerekt opwaarts traject. Terugvallen in de richting van goede ondersteuning in het gebied van $10.000 – $12.000 is het neerwaartse risico.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!