CryptoCoinTalk: Bitcoin koers daalt door FTX perikelen, maar wat nu verder?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Ik heb deze quote weleens vaker laten vallen: Het leven van een Bitcoin investeerder gaat niet over rozen. Ook nu weer blijkt dat het simpelweg kopen, vasthouden en rijk worden pittiger blijkt dan hoe het klinkt. Als investeerder in deze markt krijg je met zoveel tegenslagen te maken. Enorme platformen die omvallen, exchanges die insolvent blijken te zijn, hacks van enorme omvang, coronacrashes en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Nu FTX zwaar in de problemen zit reageert de markt daar ook zeer heftig op. Hadden we dit kunnen zien aankomen? Ik denk het persoonlijk niet, althans niet maanden van tevoren. Maar goed, we moeten ermee dealen. Vroeg of laat trekt de markt weer aan, net zoals het altijd heeft gedaan. De fundamentals van crypto worden ieder jaar een stukje beter. Afijn, we gaan naar de Bitcoin koers kijken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is goed te zien hoe momenteel een hevige battle gaande is met het key level op de $17.600. Op de daggrafiek zijn we het level al verloren. Op de weekgrafiek nog niet. Zo lang we op de weekgrafiek boven de $17.600 weten te sluiten is er zeker nog hoop voor de bulls. Dat is voor nu het enige waar we ons aan vast kunnen klampen. Gaat de Bitcoin koers sluiten op de weekgrafiek onder de $17.600 zie ik weinig beren op de weg (klein woordgrapje) om naar $12.050-$9.825 te bewegen. Dit is namelijk het eerstvolgende prijspunt van significante waarde. Dit is de maandelijkse demand.

Daggrafiek

Dé twee scenario’s staan op de grafiek ingetekend. Hier afwijzen en dus een zogenaamde bearish retest maken. Nieuwe lows zijn dan het gevolg en dus waarschijnlijk ook die $12.000 area. Het positieve scenario zou zijn dat we hier een deviatie aan het vormen zijn (in geel) en vervolgens terug weten te claimen boven de $17.600. Als we dat gaan doen verwacht ik dat de prijs echt significante upside gaat laten zien. Mocht de prijs boven de $21.480 op de daggrafiek sluiten hebben we waarschijnlijk de bodem gezien.

Conclusie

Kortom, pas na zondagnacht wanneer de wekelijkse candle close is geweest kunnen we serieuze conclusies gaan trekken. Feit is in ieder geval dat er grote prijsactie aanstaande is. Wees voorbereid op beide scenario’s!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!