BREAKING: Meta ontslaat ruim 11.000 werknemers; gaat zich concentreren op de Metaverse

Het moederbedrijf van grote social media platforms Instagram en Facebook, Meta Platforms (META), heeft zojuist aangekondigd dat het zijn personeelsbestand met 13% heeft verminderd, waardoor meer dan 11.000 werknemers zijn ontslagen.

De gigant zei dat het banenverlies zich voordeed in het Family of Apps (FoA) en Reality Labs-segment. Family of Apps omvat Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp en andere diensten, terwijl Reality Labs zijn augmented en virtual reality-activiteiten herbergt. Meta zei ook dat de operationele verliezen van Reality Labs in 2023 jaar op jaar aanzienlijk zullen blijven groeien.

Middelen verschuiven andere groeigebieden

Zuckerberg benadrukte de noodzaak van het bedrijf om kapitaalefficiënt te worden. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf meer middelen heeft verschoven naar groeigebieden met hoge prioriteit, waaronder Metaverse. Andere aandachtsgebieden voor de technologiegigant zijn onder meer de AI-ontdekkingsengine, advertenties en zakelijke platforms. Hij zei het volgende:

“We hebben meer van onze middelen verplaatst naar een kleiner aantal groeigebieden met hoge prioriteit, zoals onze AI-ontdekkingsengine, onze advertenties en bedrijfsplatforms en onze langetermijnvisie voor de metaverse.”

Het platform heeft geprobeerd toegang te krijgen tot Web3 nadat het zijn stablecoin-inspanningen had stopgezet. Facebook is zelfs omgedoopt tot Meta om zijn focus op het bouwen van de metaverse aan te duiden.

Gestroomlijnde teams

In een gedetailleerde verklaring zei de CEO dat het bedrijf de komende weken details over zijn gestroomlijnde operatie zou delen. Ook zal het bedrijf een interne herstructurering van bedrijfsteams doormaken, zei Zuckerberg.

Onlangs heeft het bedrijf het maken en verkopen van NFT’s op Instagram mogelijk gemaakt. Het valt nog te bezien hoe de langetermijnvisie van het bedrijf voor het bouwen van een Metaverse in de toekomst zal uitpakken.

De META-aandelenkoers daalde als gevolg van de aankondiging van het nieuws. De aandelenkoers herstelde zich echter gedeeltelijk met een effectieve daling van 0,26% in de loop van de dag. Op het moment van schrijven staat de META-aandelenprijs op $96,47.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!