Instagram gaat het verkopen, kopen en slaan van NFT’s ondersteunen

Onlangs kondigde het grote social media platform Instagram aan dat het in de toekomst zal digitale makers in staat zal stellen om non-fungible tokens (NFT’s) direct vanaf het platform te verkopen.

Instagram introduceerde onlangs zijn Digital Collectibles-functie, die verbinding maakt met digitale portemonnees en NFT’s weergeeft die gebruikers hebben gemaakt of gekocht. Deze verbonden NFT’s kunnen op je feed worden weergegeven met een glinsterend effect om hun authenticiteit te bevestigen, momenteel beschikbaar in 100 landen.

Met de nieuwste update van Instagram kunnen gebruikers echter digitale verzamelobjecten maken en verkopen. Deze update biedt makers een “end-to-end toolkit”, wat betekent dat de gebruiker alles over het product van begin tot eind kan beheren, inclusief het maken, weergeven en verkopen van de NFT.

Instagram gaat gebruikers tevens toestaan om op video gebaseerde digitale verzamelobjecten te tonen op zijn platform, met ondersteuning voor de Solana blockchain en Phantom wallet. Dit komt naast de al bestaande ondersteuning voor Ethereum, Polygon en Flow blockchains, en verbindingen met wallets van derden, waaronder Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet en Dapper Wallet.

Meta verklaarde dat er tot 2024 geen kosten zijn voor het tonen of delen van een digitaal verzamelobject op Instagram of Facebook. Het verduidelijkte dit echter en zei:

“Voor digitale verzamelobjecten die binnen de Instagram-app worden gekocht met behulp van Android- en iOS-besturingssystemen gelden de standaard app store-kosten.”

Verder beloofde het dat niemand bij de lancering transactiekosten hoeft te betalen voor digitale verzamelobjecten die op Instagram zijn gekocht.

De nieuwe functie, zoals te zien in een stap-voor-stap video van CoinDesk, zal NFT-makers de mogelijkheid geven om hun royaltypercentage te kiezen tussen 5% en 25%. Zodra ze dat gedaan hebben, kunnen ze hun bankrekening of PayPal-rekening koppelen om betaald te worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!