Zuid-Koreaanse aanklagers zeggen bewijs te hebben van manipulatie door Do Kwon

De aanklager in Zuid-Korea hebben aangegeven dat ze bewijs hebben dat de mede-oprichter van Terrafrom Labs, Do Kwon, een medewerker heeft verteld de muntprijzen te manipuleren. Do Kwon heeft daarnaast gesuggereerd da hij klaar is om te praten met politieagenten van over de hele wereld.

De Zuid-Koreaanse nationale omroep KBS en de grootste krant van het land, Chosun Ilbo, hebben een rapport gepubliceerd waarin wordt uitgelegd dat het Joint Financial and Securities Crime Investigation Team van de Seoul Southern District-aanklagers een op berichten gebaseerd gesprek tussen Kwon en een niet nader genoemde Terraform werknemer heeft opgegraven. Een ambtenaar werd als volgt geciteerd:

“Ik kan de details niet onthullen, maar dit was een gesprek waarbij CEO Kwon specifiek opdracht gaf tot prijsmanipulatie.”

De media hebben niet aangegeven naar welke token in het gesprek zou worden gerefereerd. De aanklager noemden het communicatieplatform veilig, wat de mogelijkheid suggereert dat er gebruik gemaakt is van een gecodeerde chat-app.

Verder zijn de aanklagers van mening dat Do Kwon zich momenteel in Europa bevindt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Zuid-Korea heeft ook zijn paspoort ongeldig verklaard nadat het protocol niet was voltooid. Als gevolg van het niet voltooide protocol, is het feit dat Do Kwon momenteel een illegale immigrant is, waar hij zich bevindt. Hij kan ook niet legaal tussen landen reizen.

Kwon is uitgevaardigd met een arrestatiebevel en een Interpol Red Notice. Dit laatste is een oproep aan politieagenten in Interpol-lidstaten om een ​​verdachte aan te houden. De Zuid-Koreaanse autoriteiten geloven nu dat Kwon vanuit Dubai naar Europa is gereisd.

Ondanks de arrestatiebevelen is Do Kwon echter uitdagend gebleven op sociale. Naast de strafzaak die tegen hem wordt gespannen, zijn er ook meerdere civiele zaken die worden voorbereid door advocaten die ontevreden groepen investeerders vertegenwoordigen.

Eerder beweerde Do Kwon dat hij niet op de vlucht is of is ondergedoken, ondanks de beweringen van de Zuid-Koreaanse aanklager. Nu ging hij naar Twitter om iedereen uit te nodigen voor een aanstaande meetup. Er werd het volgende getweet:

“Oké, ik zal binnenkort een meetup/conferentie organiseren om dit ondergedoken te overwinnen bs. Politieagenten van over de hele wereld welkom om aanwezig te zijn”

“Voor degenen onder u die leugens hebben verspreid over het belastingbetaler dubbeltje, u bent uitgenodigd met VIP-eer en betaalt zelfs voor uw vliegticket. Kom op als je durft.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!