Do Kwon is gevlucht naar Europa

De locatie van Do Kwon, de CEO van het mislukte stablecoin-bedrijf Terraform Labs, is gedeeltelijk ontdekt. Het gerucht gaat dat Kwon gevlucht is naar Europa, in een poging vervolging in Zuid-Korea te ontvluchten.

Op 3 november zei het in Seoul gevestigde Korean Broadcasting System (KBS) dat een bron hen had verteld dat Kwon in Europa was. Het voegde eraan toe dat Kwon eerder vanuit Dubai naar een ander Europees land was verhuisd.

Kwon woonde vroeger in Zuid-Korea, maar verhuisde op een onbekende datum naar een onbekende locatie. Nadat TerraUSD echter instortte, vluchtte Kwon in september naar Singapore. Vanaf 19 oktober is Kwon’s verblijfplaats nog steeds grotendeels onbekend.

KBS stelt dat Zuid-Koreaanse ambtenaren Kwon’s paspoort nu hebben ingetrokken, wat in overeenstemming was met eerdere pogingen. Het legt uit dat Kwon met een ongeldig gemaakt paspoort “niet rechtmatig tussen landen kan reizen” en daarom kan worden gezien als een illegale immigrant die overal verblijft.

Hoewel Kwon’s land van verblijf is gevonden, is het nog onbeslist of de rechtshandhaving Kwon’s exacte locatie kent of niet. Interpol gaf op 25 september een red notice uit om Kwon op te sporen en te arresteren, wat betekent dat hij nu door veel landen wordt gezocht.

De aanklagers in Zuid-Korea hebben Kwon verschillende keren beschuldigd van fraude en belastingontduiking. Het rapport van KBS beweert bewijsmateriaal te hebben verkregen dat onthult hoe TerraUSD werd gemanipuleerd door Kwon.

KBS kreeg haar informatie rechtstreeks van het openbaar ministerie van het zuidelijke district Seoel, hoewel dat bureau dit nieuws nergens anders heeft bevestigd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!