VK gaat crypto-advertenties verder beperken

Ondanks de recente politieke instabiliteit, die ervoor zorgde dat Boris Johnsson en Liz Truss aftraden, is de Britse regering verder gegaan met het reguleren van de cryptomarkt. Zo werden er vandaag, zonder enige oppositie of verder debat, nieuwe wetten aangenomen die crypto-advertenties in het VK beperken en het aanbieden van diensten door onbevoegde exploitanten verbieden.

De maatregelen, die nu formeel zijn opgenomen in de Financial Services and Markets Bill van de regering, komen bovenop de maatregelen die vorige week door de Bill Committee zijn overeengekomen, ondanks de bezorgdheid vanuit de crypto-industrie dat de maatregel het bijna onmogelijk zou kunnen maken om advertenties goedgekeurd te krijgen.

Op 25 oktober zei minister Andrew Griffith tegen de wetgevers dat de maatregel hem de bevoegdheden gaf om “een bredere reeks crypto-activiteiten buiten stablecoins te reguleren”, daarbij verwijzend naar “activiteiten met betrekking tot de handel in en investeringen in crypto-activa zoals Bitcoin en Ethereum“.

Het oorspronkelijke wetsvoorstel ging over stablecoins – een betaalmiddel die gekoppeld zijn aan bestaande fiatvaluta, zoals de Britse pond. Omwille van de wetgevingsprocedure werd een stemming over het langere deel van de voorgestelde regeringswijzigingen uitgesteld tot deze week.

De clausule die donderdag werd goedgekeurd breidt de regels uit die onbevoegde agenten ervan weerhouden financiële diensten te promoten of aan te bieden. Deze bevoegdheid geldt nu voor alles wat waarde en rechten vertegenwoordigt met middelen zoals de gedistribueerde grootboektechnologie van Bitcoin.

Griffith heeft gezworen voor eind december met een consultatie te komen over hoe die bevoegdheid moet worden gebruikt, en toezichthouder de Financial Conduct Authority (FCA) heeft uiteengezet hoe het crypto-advertenties wil beperken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!