FOMC meeting gaat van start, maar wat kunnen we verwachten?

Vóór de cruciale vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) in november, waar een de beslissing over een mogelijk renteverhoging (of verlaging) wordt uitgesproken, geven Bitcoin derivaten een aantal veelzeggende inzichten.

Algemeen wordt aangenomen dat de uitkomst van de vergadering een renteverhoging van 0,75% zal zijn, gevolgd door een extra verhoging van 0,50% in december. Met dit in gedachten is het nog afwachten hoe de prijzen van Bitcoin (BTC) zullen reageren zodra de aankondiging is gedaan. Op woensdag toonde BTC tekenen van een stagnerende beweging, wat zou kunnen duiden op een positief momentum dat komen gaat.

Bitcoin whales wachten op beslissing

Bitcoin whales lijken in voorbereiding op de Fed aankondiging hun activa over te hevelen naar exchanges, volgens on-chain gegevens van Crypto Quant. De open interest (OI) op de derivatenmarkt is de laatste tijd afgenomen, wat interessant genoeg samenvalt met het bereiken van het maandelijkse hoogtepunt van Bitcoin rond $21.000. De verkoopdruk is hoog voor zowel BTC als ETH op weg naar de FOMC-vergadering.

Dienovereenkomstig worden veel stablecoins massaal naar exchanges overgeheveld. Dit zou op lange termijn goede dingen kunnen betekenen voor BTC, aangezien dit een massale inkoop kan betekenen.

Op dit moment staat de Bitcoin koers volgens CoinMarketCap op $20.481, wat een stijging is van 0,31% ten opzichte van gisteren. De waarde van Ethereum is de afgelopen dag echter met 0,29% gedaald en staat momenteel op $1,567 .

Amerikaanse beleggers blijven BTC kopen

Recentelijk hebben crypto-handelaren uit de Verenigde Staten meer Bitcoin gekocht dan enig ander land, waarbij de activiteit sinds juli van dit jaar is toegenomen. Zo is te zien dat er sinds 28 juli een piek ontstaan is in de belangstelling van handelaren uit de VS in de koningsmunt.

De Bitcoin koers is echter altijd onzeker gebleken in aanloop naar een FOMC meeting. Er zijn in het recente verleden momenten geweest waarop de BTC-prijs een dip vertoonde om vervolgens na de aankondiging weer sterk te stijgen. Alle cryptocurrencies worden dan weer beïnvloed door deze volatiliteit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!