Beursverslag Bitcoin Amsterdam (3/3): Bitcoin leeft in Nederland!

Twee dagen, of drie als je het Sound Money Fest nog meerekent, werd Amsterdam weer de hoofdstad van de Bitcoin gemeenschap. Twee dagen gevuld met keynotes, panelgesprekken, workshops en zelfs een kunsttentoonstelling. Voor wie een beetje bekend is in de Bitcoin wereld gaf het de mogelijkheid enkele bekende namen eindelijk eens in levende lijven te zien. We trachten in deze serie van 3 artikelen (lees hier deel 1 en hier deel 2) onze ervaring te beschrijven en enkele onderwerpen te bespreken die we erg interessant vonden.

Lightning boven op Bitcoin Amsterdam

Wat erg opvallend was aan de grootste Europese Bitcoin conferentie, was het enorm populaire gebruik van Bitcoin als betaalmiddel. Betalingen via het Lightning netwerk werden aanvaard bij alle eet- en drankstanden en daar werd gretig gebruik van gemaakt. David Bailey, de CEO van Bitcoin Magazine tweette na afloop dat er net geen 4000 betalingen verspreid over 4 dagen gebeurd waren. Op een gegeven moment was het zelfs zo dat het onmogelijk was te betalen met bankkaarten vanwege een storing van de provider. Een perfect voorbeeld dus van de bruikbaarheid van het Lightning netwerk!

Wij tegen de rest?

Een drukgevulde twee dagen conferentie waar bovendien nog enorm veel side events georganiseerd werden. Zo kon je bijvoorbeeld na dag 1 met de Bitcoin Runners een tochtje door Amsterdam gaan joggen of kon je op een Connect The World etentje bij Braai Amsterdam doorpraten met je mede Bitcoiner. Je had ook op dag drie nog kunnen blijven doorfeesten op het Sound Money Fest.

Al met al, was het overduidelijk, Bitcoin lééft in Nederland. Toegegeven, voor iemand die totaal onbekend is in het wereldje, zal het wel eens als sekte-achtig aangevoeld kunnen hebben. Maar voor zij die er wel in bekend zijn, was het vooral een samenkomst van gelijkgestemden die een bepaalde kijk op onderwerpen zoals economie hebben. En omdat er bijvoorbeeld zoveel (onterechte) tegenwind is vanuit bepaalde media, wordt er dan automatisch een soort groepsgevoel waargenomen. Een soort wij-tegen-de-rest gevoel. Desondanks dat dat gevoel er was, heerste er toch vooral een aangename en vriendelijke sfeer. Op naar de volgende editie in 2023!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!