Shiba Inu koers verwachting – drijft SHIB burn de koers naar €1 of bereikt nieuwe crypto Tamadoge dit koersdoel in 2023

Shiba Inu is een van de meest veelbesproken cryptomunten van de afgelopen jaren. Deze meme coin is nog altijd populair, en heeft online miljoenen volgers. Het team achter de cryptomunt is achter de schermen hard bezig met een aantal nieuwe ontwikkelingen van het project, om SHIB zo toekomstbestendiger te maken. 

Voor beleggers is Shiba Inu een populaire coin. De Shiba Inu koers is de afgelopen jaren een aantal keer sterk gestegen, maar sinds het begin van de bear markt is er weinig goed nieuws. Wat is de Shiba Inu koers verwachting voor 2023, en gaat het de crypto lukken om het tij te keren? 

>>> Lees meer over de nieuwe meme coin Tamadoge <<<

Wat is de Shiba Inu coin?

Shiba Inu coin is een bekende crypomunt, die in augustus 2020 is opgericht. Het gebruikt als logo een Japanse Shibu hond, iets dat meerdere van de zogeheten meme coins doen. Ook de grootste concurrent van Shiba Inu, Dogecoin, gebruikt bijvoorbeeld dit ras hond als hun logo. 

Shiba Inu coin staat bekend als een meme coin. Dat zijn een type cryptomunten die zelf weinig toegevoegde waarde creëren, en vaak begonnen zijn als grap of toespeling op bekende gebeurtenissen en / of internettrends. 

Shiba Inu is de grootste concurrent van Dogecoin, dat de bekendste en grootste meme coin op de crypto markt is. In totale marktkapitalisatie is Shiba Inu momenteel de 15de cryptocurrency ter wereld, en hiermee is het project groter dan bijvoorbeeld Uniswap, Chainlink, ApeCoin en Avalanche. De totale marktwaarde is ruim €5,4 miljard euro.

Waar wordt Shiba Inu voor gebruikt?

Shiba Inu draait op het Ethereum netwerk. Hierdoor is het een ERC-20 token. Ze zetten zichzelf graag neer als een ‘Dogecoin Killer’. Het heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan het opzetten van een eigen ecosysteem en het verbeteren van hun tokenomics. 

Hierdoor zou Shiba Inu wel eens daadwerkelijk een DOGE killer kunnen worden. Het team van Shiba Inu wil af van het label als meme coin, en ontwikkeld daarom steeds meer functies en toepassingen voor de SHIB token. 

Inmiddels is er bijvoorbeeld een eigen collectie NFT’s, genaamd de Shiboshis. Ook is er onlangs een Shiba Inu kaartspel gelanceerd dat is gebaseerd op non-fungible tokens. 

Daarnaast heeft Shiba Inu een DeFi platform opgericht genaamd ShibaSwap. Dit is een gedecentraliseerde omgeving waar fans van Shiba Inu – en natuurlijk ook andere cryptogebruikers – veilig aan de slag kunnen met het traden van cryptomunten. Je kunt hier uiteraard ook investeren in de Shiba Inu koers door SHIB te kopen. 

Om de tokenomics te verbeteren heeft Shiba Inu naast de SHIB koers nog twee eigen tokens gelanceerd. Dit zijn Leash (LEASH) en Bone (BONE). Deze tokens zijn verkrijgbaar via ShibaSwap en hebben hun eigen rol in het Shiba Inu ecosyteem. Leash wordt voornamelijk ingezet voor traden via de DEX, terwijl Bone een governance token is. 

Wat is de actuele Shiba Inu koers?

De actuele Shiba Inu koers is een prijs van €0,000009907 per SHIB. Dit is een daling van 22,27% ten opzichte van de Amerikaanse dollar in de afgelopen 30 dagen. Over een jaar gekeken gaat het om een daling van zo’n 65% van de Shiba Inu koers. 

Dit is in lijn met andere cryptomunten. Door de onzekere wereldeconomie presteren financiële markten slecht, en bevinden de aandelen- en cryptokoersen zich al maanden in een neerwaartse koers. Op het moment lijkt dit enigszins te stabiliseren.

Shiba Inu koers verwachting 2023

De Shiba Inu koers verwachting van 2023 kan daardoor alle kanten op. Sommige experts en analisten verwachten dat er nog meer ‘pain’ gaat volgen voor de cryptokoersen, en dat er nog een beweging omlaag volgt van Bitcoin en andere coins. 

Andere analisten zeggen dat het lijkt alsof de ‘bottom’ in is. Dit is het laagste punt van de Shiba Inu koers tijdens de bear markt, en zou erop wijzen dat de Shiba Inu koers verwachting langzaamaan positiever wordt. Dat de Shiba Inu koers in 2023 gaat stijgen tot een prijs van €1 is echter heel ver gezocht. Gezien de huidige waarde van Shiba Inu en de totale marktkapitalisatie die de cryptomunt dan zou krijgen is dit onmogelijk te noemen.

Is Tamadoge een beter alternatief? 

Een alternatief voor Shiba Inu zou de nieuwe cryptomunt Tamadoge kunnen zijn. Dit is net als Shiba Inu een cryptoproject dat memes en een hondenlogo inzet om zichzelf op de kaart te zetten, en combineert dit met onder andere een eigen play-to-earn cryptogame. 

Door hieraan mee te doen krijgen spelers beloningen uitgekeerd in de TAMA token. Dit is de cryptocurrency munt van Tamadoge. Deze haalde een recordbedrag van €19 miljoen op tijdens de presale, en steeg kort na de listing bij de bekende crypto exchange OKX naar een recordhoogte van €0,20. 

De kans dat dit veelbelovende project een koers bereikt die door de €1 barrière klapt in 2023 lijkt daarmee een stuk aanzienlijker. Bovendien is het project pas net begonnen, en worden er binnenkort diverse functies uitgerold diie meer gebruikers moeten gaan trekken. Ook heeft het team naar verluidt een listing aangevraagd bij Binance, de grootste crypto exchange ter wereld. 

Meer informatie over Tamadoge

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!