Cryptohackers maken dit jaar al $3 miljard buit

Cryptohackers hebben dit jaar het meest succesvolle jaar ooit: ze hebben volgens gegevens van blockchainanalysebedrijf Chainalysis meer dan drie miljard dollar verdiend met ongeveer 125 hacks. Het bedrijf toont ook aan dat oktober “de grootste maand in het grootste jaar ooit voor hackactiviteiten” is.

Crypto-hacking activiteit stijgt in oktober

Chainalysis deelde woensdag enkele crypto-gerelateerde hackingstatistieken. Het analysebureau voor blockchaingegevens legde uit dat in 2019 de meeste hacks gericht waren op gecentraliseerde exchanges. Een grote meerderheid van de doelwitten zijn nu echter gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen. Chainalysis schreef:

“Na vier hacks gisteren is oktober nu de grootste maand in het grootste jaar ooit voor hackactiviteit … Tot nu toe is deze maand $ 718 miljoen gestolen van defi-protocollen over 11 verschillende hacks.”

Totale gehackte waarde en aantal hacks per maand. Bron: Chainalysis

Afgelopen dinsdag waren er maar liefst vier hacks die plaatsvonden; deze betroffen Rabby wallet, QANPlatform, Temple DAO en Mango Markets. De grootste van deze vier was de op Solana (SOL) gebaseerde DeFi-protocol Mango Markets waarbij er ongeveer 115 miljoen dollar werd gestolen. Chainalysis schreef:

“Cross-chain bridges blijven een belangrijk doelwit voor hackers, met drie bridges die deze maand zijn gehackt en bijna 600 miljoen dollar gestolen, goed voor 82% van de verliezen deze maand en 64% van de verliezen in het hele jaar.”

In dit tempo zal 2022 waarschijnlijk 2021 overtreffen als het grootste jaar voor hacking ooit.

Kortom, in de opkomst van de cryptomarkt wordt het ook steeds populairder voor hackers. Zo is er dit jaar meer dan 3 miljard dollar buitgemaakt en is oktober nu al de meest succesvolle maand voor hackers ooit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!