Pow.re start met de bouw van twee Bitcoin-mininglocaties in Paraguay

Gisteren onthulde Pow.re dat het bedrijf is begonnen met de bouw van twee nieuwe Bitcoin-mininglocaties in Paraguay. Naar verwachting zal de eerste faciliteit volledig operationeel zijn tegen het einde van dit jaar. De tweede site zou klaar moeten zijn tegen het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar. Volgens het bedrijf zal de uitbreiding veel meer hashpower toevoegen aan de activiteiten van het bedrijf en hoop 0,5 exahash per tweede (EH/s) tegen het tweede kwartaal van volgend jaar te behalen.

Pow.re is recentelijk in het nieuws voorgekomen nadat er werd onthuld dat de Mohawk-raad van Kahnawake in Quebec macht zocht voor mogelijkheden voor crypto-mining. In het rapport werd opgemerkt dat leden van de Kahnawake-raad samenwerkte met Pow.re. De mede-oprichter en COO van Pow.re, SJ Oh, legde uit dat het project in Paraguay voortkomt uit twee jaar van ijverigheid. De mede-oprichter van Pow.re voegde het volgende toe tijdens de aankondiging:

“Proof-of-Work-protocollen hebben de capaciteit om te dienen als synthetische batterijen voor gestrande hernieuwbare energiebronnen, en we kijken ernaar uit om bij te dragen aan de verspreiding van hernieuwbare energieopwekking.”

Het bedrijf heeft naast het starten van de bouw van de twee mining-centra in de regio Asunción in Paraguay ook 3.600 Microbt Whatsminer-mininginstallaties verworven. De Microbt-apparaten worden naar verwachting eind oktober geleverd in Asunción. De machine zal ongeveer 396 PH/s produceren voor Pow.re en volgens de mede-oprichter van het bedrijf, Ian Descôteaux, zijn de Whatsminer-modellen bekend ​​om hun betrouwbaarheid. Hij zei:

“Microbt-eenheden zijn de afgelopen twee jaar het werkpaard van onze activiteiten geweest en hebben hun uitstekende prestaties en betrouwbaarheid bewezen. Deze nieuwe eenheden, die zijn gekocht in overeenstemming met onze anticyclische strategie voor het verwerven van activa, houden onze acquisitiekosten onder het marktgemiddelde en zouden ons in staat moeten stellen om onze investeerders toonaangevende ROIC te bieden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!