Huobi-oprichter verkoopt aandeel aan About Capital

Leon Li Lin, de oprichter en controlerend aandeelhouder van Huobi, gaat zijn volledige stake in de op de Seychellen gebaseerde crypto-exchange verkopen aan About Capital Management, een in Hong Kong gevestigd vermogensbeheerbedrijf.

Op 8 oktober verscheen er een blogpost online waarin stond dat het overnamevehikel van About Capital het meerderheidsbelang in Huobi Global zal controleren na voltooiing van de transactie. De overname zal geen impact hebben op de kernactiviteiten en bedrijfsmanagementteams van Huobi. Het volgende stond in de blogpost:

“Volgens About Capital zal Huobi Global na de transactie een reeks nieuwe internationale merkpromotie- en bedrijfsuitbreidingsinitiatieven omarmen, waaronder een wereldwijde strategische adviesraad onder leiding van toonaangevende figuren uit de sector, de injectie van voldoende kapitaal in het marge- en risicovoorzieningsfonds, evenals als maatregelen om het concurrentievermogen verder te vergroten.”

Ook werd er uitgelegd dat Huobi Global beter gepositioneerd zal zijn om handels- en investeringsdiensten te verlenen na de buy-out. De details en de voorwaarden van de overname zijn echter niet bekend gemaakt. Veel crypto-exchanges hebben in het afgelopen jaar personeel moeten ontslaan om het hoofd boven water te kunnen houden als gevolg van de scherpe daling van de crypto-prijzen.

Het is vermeldenswaard dat Huobi Global de laatste tijd met verschillende uitdagingen worstelt, vooral na het harde optreden van China tegen de sector. De exchange blokkeerde aanvankelijk Chinese inwoners van het platform in 2021 en voltooide de exit uit China, de grootste markt, in 2022.

Ondanks de tegenslagen is Huobi nog steeds een van de grootste crypto-exchanges ter wereld. Volgens CoinMarketCap bezet Huobi namelijk de achtste plaats in termen van handelsvolume en in de afgelopen 24 uur heeft de exchange meer dan $465 miljoen aan transacties verwerkt.

Justin Sun, de oprichter van Tron (TRX) heeft daarnaast bevestigd dat hij zal toetreden tot de Global Advisory Board van Huobi Global. Gisteren liet Sun middels een tweet het volgende weten:

“Ik zal samenwerken met leiders uit de industrie, de academische wereld en het beleid om deze innovatieve, levendige en veerkrachtige organisatie te begeleiden en te laten groeien in het laatste hoofdstuk van wereldwijde expansie. Volle zeilen vooruit.”

Volgens Colin Wu, een journalist gevestigd in China, is Justin Sun de belangrijkste investeerder in About Capital, waardoor er kan worden gesuggereerd dat hij de echte koper is van Huobi Global. Volgens het rapport wordt de waarde van de overname geschat op $1 miljard. Het rapport stelde het volgende:

“WuBlockchain heeft uit meerdere bronnen vernomen dat Justin Sun eigenlijk de belangrijkste investeerder van dit fusie- en overnamefonds is.”

Het rapport voegde eraan toe dat de oprichter van Tron op 8 oktober is gezien op de leveringslocatie in Singapore waar de deal plaatsvond. Het rapport stelde daarnaast dat crypto-exchange FTX geïnteresseerd was in de overname van Huobi. Eerder hadden FTX en Sun betrokkenheid bij de deal ontkend.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!