Koop en verkoop je cryptocurrency nu direct via Telegram

In een tijd waarin steeds meer reguliere bedrijven zich aanpassen aan cryptocurrencies, heeft Telegram de functie voor het overdragen en uitwisselen van cryptocurrency uitgerold. In een nieuwste update heeft het instant messaging-servicebedrijf een ​​peer-to-peer cryptocurrency-beursservice voor zijn gebruikers gelanceerd.

De service is ontwikkeld door The Open Network (TON) Foundation, een groep opgericht door de oprichters van Telegram. De stichting is een gemeenschap van open source-ontwikkelaars die de ontwikkeling van TON ondersteunen. De nieuwste ontwikkeling zal ervoor zorgen dat het mogelijk wordt om Telegram te gebruiken om cryptocurrencies peer-to-peer uit te wisselen via de app. Het team beschreef het als volgt:

“Vandaag heeft het Wallet-botteam de lancering aangekondigd van een nieuwe P2P-markt. Gebruikers kunnen nu direct cryptocurrency aan elkaar kopen en verkopen, waarbij de service garant staat voor de transactie.”

Wat is Toncoin?

De community ondersteunt Toncoin (TON), die commissiebetalingen mogelijk maakt voor het verwerken van on-chain transacties met smart contracts. Het wordt gebruikt voor transactiekosten, het beveiligen van de blockchain door middel van staking en ook voor het afwikkelen van betalingen.

De token, gerangschikt op plek 34 volgens marktkapitalisatie op CoinMarketCap, werkt op basis van een proof-of-stake-consensusalgoritme. Op het moment van schrijven staat de TON-prijs op $1,40, een stijging van 3,59% in de afgelopen 24 uur. De huidige marktkapitalisatie van TON staat op $1,72 miljard.

Telegram als cryptocurrency-beurs

De nieuwe crypto-uitwisselingsservice van Telegram is een uitbreiding op de portemonnee-functie die het tot nu toe heeft aangeboden. Volgens een officiële aankondiging van de ontwikkelaars stelt de nieuwe cryptocurrency-beurs van Telegram gebruikers in staat om cryptocurrencies te verkopen en te kopen. De transacties kunnen rechtstreeks in de Telegram-app worden gedaan. De Foundation zei dat er een vergoeding van 0,9% in de vorm van commissie in rekening wordt gebracht voor het verkopen van cryptocurrencies. Aan de koperszijde wordt geen commissie in rekening gebracht.

De peer-to-peer-markt ondersteunt zes verschillende fiat-valuta’s, de Amerikaanse dollar, euro, Russische roebel, Oekraïense hryvnia, Wit-Russische roebel en Kazachstaanse tenge. Gebruikers kunnen een advertentie maken om Toncoin te verkopen en cryptocurrency te kopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!