Kim Kardashian dient $1,26 miljoen te betalen voor het promoten van EthereumMax

Wil de crypto-industrie slagen, dan moet ze veel belangrijke technologieën omarmen, zoals de blockchain-technologie. Er is ook één belangrijk kenmerk dat verantwoordelijk is voor bijna 85% van de hele business die met crypto samenhangt, en dat is reclame en marketing.

Elk bedrijf kan baat hebben bij een effectievere marketingstrategie. In de cryptoruimte is dit echter vooral waar. Als het gaat om de cryptocurrency en de reclame ervoor, zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Welk project het ook is, zonder reclame en marketing zal het zijn volledige potentie niet kunnen bereiken.

Op deze punten zijn promotie en reclame door slagkracht ongetwijfeld een van de krachtigste en succesvolste technieken. Het mag echter nooit gedaan worden om een frauduleus project te onderschrijven. Dit is precies waar Kim Kardashian schuldig aan bevonden is.

Beroemdheden, waaronder Paris Hilton en Cardi B, zijn allemaal op Instagram gedoken om over EthereumMax te praten en het op verschillende manieren te promoten. Uiteraard genereerde dit de een grote ‘Pump and Dump’ zwendel, net zoals de meeste frauduleuze projecten. Voor de uitverkoop was de prijs van EMAX aanzienlijk opgeblazen.

Er werden dan ook veel klachten ingediend tegen talrijke investeerders in de oprichters van EMAX en tegen alle beroemdheden die met de campagne te maken hadden, volgens een rechtbankdocument. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) trad zelf op en stelde vast dat Kim Kardashian 250.000 dollar betaald kreeg voor het promoten van EMAX en het overeenkomen van een driejarig contract met hen.

Het feit dat de ‘Pump and Dump’ fraude zo duidelijk was, leidde ertoe dat alle partijen een boete kregen. Daardoor heeft Kim Kardashian alleen al meer dan $1,26 miljoen aan boetes voor de kiezen gekregen. Een vrij dure les dus voor Kim.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!