Bitcoin wordt vooral gekocht door mensen uit het VK en de eurozone

Op dit moment zijn wij getuigen van een ineenstorting van meerdere fiat-valuta’s over de hele wereld. Tegerlijktijd lijkt de markt van de cryptocurrencies iets sterker te worden waardoor investeerders meer interesse hebben in digitale activa zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Crypto-marktinformatieplatform, Messari, publiceerde gisteren grafieken en gegevens die laten zien dat investeerders in het Verenigd Koninkrijk en de eurozone hun GBP en EUR in grote aantallen verkopen voor Bitcoin. Messari legde het volgende uit:

“Terwijl deze individuen uit het VK en de EU de waarde van hun valuta zien instorten, verkopen ze effectief de pond en de euro voor Bitcoin. Als dit slechts een transactie was om de volatiliteit op te vangen, zouden we vergelijkbare pieken hebben gezien in mei 2021 en zeker in maart 2020.”

De grafiek loopt tot 27 september en daaruit blijkt dat het dagelijkse volume van Bitcoin dat is gekocht door EUR de 50.000 heeft bereikt in de week tussen 22 en 27 september. Hetzelfde geldt voor de aankopen van BTC met de GBP. Tegelijkertijd zei het crypto-analyseplatform dat beleggers ook in hun EUR en GBP fiat voor Ethereum handelen, zij het op kleinere schaal dan Bitcoin. Messari plaatste vandaag de volgende tweet:

“Ethereum zag individuen uit het VK en de EU hun fondsen rouleren in ETH, maar niet in dezelfde mate als Bitcoin. Ethereum-volumes stegen ten opzichte van GBP, maar deze pieken waren vergelijkbaar met veel gezien op rustige handelsdagen eind 2020 en begin 2021.”

Ook plaatste het platform vergelijkbare grafieken waarin ETH geen vergelijkbaar bod ziet als BTC op de recente valutadevaluties. Ondertussen bereikte het handelsvolume van Bitcoin en het Britse pond op exchanges een recordhoogte van $881 miljoen op 26 september, wat beter was dan het cijfer dat historisch rond de $70 miljoen per dag lag.

Op het moment van schrijven wordt BTC voor een prijs van $19.518 verhandeld met een kleine stijging van een half procent op de dag. Ondanks dat de volatiliteit van de markt zijn hoogste punt in vijf jaar bereikte, kiezen veel investeerders nog steeds voor de HODL-strategie.