Fed-voorzitter ziet grote problemen rond DeFi

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, heeft tijdens een evenement georganiseerd door Banque de France, de centrale bank van Frankrijk, aangegeven dat er zeer grote structurele transparantieproblemen zijn rond DeFi.

Het evenement “Welke rol voor centrale banken?” georganiseerd door de Bank van Frankrijk besprak de tokenization van financiën en de rol van de centrale banken daarin. Jerome Powell en Christine Lagarde, de president van de Europese Centrale Bank (ECB), woonden het evenement bij.

Powell’s mening over cryptocurrencies

Powell heeft tijdens heeft evenement een duidelijke waarschuwing voor het DeFi-ecosysteem. Hij is van mening dat het financiële normalisatieproces door middel van renteverhogingen de gebreken in DeFi heeft blootgelegd.

Cryptocurrencies stegen tijdens de pandemie toen de Federal Reserve zich bezighield met kwantitatieve versoepeling. Omdat de Fed zich echter bezighoudt met restrictief monetair beleid, kende de cryptomarkt een diepe uitverkoop.

Powell sprak ook het belang uit van een digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC), waarop Christine Lagarde aangaf ook te geloven dat CBDC’s centrale banken in staat zullen stellen een anker te blijven in het tijdperk van cryptocurrencies.

CBDC’s een onethische vorm van geld

Het idee van een digitale valuta vanuit de centrale bank is uiterst controversieel in de crypto-gemeenschap. Layah Heilpern, de auteur van Undressing Bitcoin, noemde het dan ook een onethische vorm van geld. Ze is van mening dat, aangezien CBDC’s programmeerbaar geld zijn, ze door de centrale banken kunnen worden misbruikt.

CBDC’s zijn ook een verhitte kwestie binnen de Federal Reserve. Neel Kashkari van de Minnesota Fed onthulde dat hij geen use cases ziet voor CBDC’s in de Verenigde Staten. Kashkari is van mening dat CBDC’s kunnen worden gebruikt als instrumenten voor massasurveillance.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!