Cardano oprichter ziet honderden nieuwe projecten op Cardano lanceren

De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, heeft aangegeven op Twitter te verwachten dat honderden projecten op het Cardano netwerk zullen lanceren na het succesvol afronden van de Vasil hard fork

Charles Hoskinson is de oprichter van het Cardano netwerk en een van de medeoprichters van het Ethereum (ETH) netwerk. Momenteel is Hoskinsons actief als CEO van IOHK waarin hij onderzoekt doet naar blockchain technology en actief het Cardano netwerk verbeterd. Het is duidelijk dat de CEO en blockchain ondernemer een belangrijke naam is in de crypto community. Recent is hij met zijn bedrijf IOHK druk bezig geweest om de Vasil hard fork voor het Cardano netwerk te realiseren.

De hard fork is uitgevoerd op 22 september en heeft als doel om kosten te reduceren, smart contract mogelijkheden uit te breiden en het netwerk efficiënter te maken. Door middel van de hard fork verwacht Hoskinson dat er veel nieuwe projecten op Cardano zullen lanceren, zo kondigt hij aan in een van zijn tweets:

Wat betekent dit voor de Cardano prijs?

De adoptie van ontwikkelaars en projecten op een netwerk is belangrijk omdat projecten hierdoor meer nut bieden voor gebruikers en het netwerk verder doorontwikkeld. Hoe meer projecten er op een netwerk actief zien hoe waarschijnlijker het is dat er meer vraag komt naar het netwerk om het daadwerkelijk te gebruiken. Hierdoor zal de vraag naar ADA ook stijgen, dit is op de langere termijn positief voor de koers. Momenteel lijkt de cardano koers weinig te reageren op de Vasil hard fork ontwikkelingen, zo daalde de koers met 2.9% in de afgelopen zeven dagen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!