JPMorgan

CEO JPMorgan noemt Bitcoin “een gedecentraliseerde ponzi”

De CEO van de grote Amerikaanse bank, JPMorgan Chase, Jamie Dimon, staat enige tijd bekend als een scepticus van cryptocurrencies. De heer Dimon heeft meermalen verklaard dat hij geen groot liefhebber is van Bitcoin. Dimon zei het volgende afgelopen woensdag in een congressionele getuigenis:

“Ik ben een grote scepticus over crypto-tokens, die je valuta noemt, zoals Bitcoin. Het zijn gedecentraliseerde Ponzi-schemes.”

Gedecentraliseerde ponzi schemes

Tijdens een hoorzitting voor het House Financial Services Committee afgelopen week verwees Dimon naar Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies als een Ponzi-schemes. Gevraagd naar zijn gedachten over de geplande stablecoin-wetgeving van de Verenigde Staten, antwoordde Dimon dat hij stablecoins oké vond zolang ze goed gereguleerd werden, maar dat hun regulering vergelijkbaar zou moeten zijn met die van geldmarktfondsen.

Dimon is geciteerd door te zeggen dat hij de cryptocurrency-industrie niet persoonlijk wil steunen, door BTC een “fraude” te noemen Er zijn momenten geweest waarop hij zijn mening over cryptocurrencies heeft bijgesteld, door toe te geven dat ze nuttig zouden kunnen zijn voor internationale betalingen.

JPMorgan heeft wel interesse in blockchain

JPMorgan CEO Jamie Dimon heeft zich kritisch uitgelaten over cryptocurrencies, maar de firma doet actief onderzoek naar blockchaintechnologie. In oktober 2020 kondigde JPMorgan zijn interne stablecoin, JPM Coin, aan als middel om de afwikkelingssnelheid te verbeteren. JPMorgan Coin was de eerste cryptocurrency gesteund door een Amerikaanse bank.

De bank kondigde tevens Onyx aan, een nieuwe bedrijfsdivisie gericht op blockchaintechnologie, enkele dagen na de release van de munt. Het Onyx-platform wordt gebruikt door enorme institutionele klanten voor 24 uur per dag, zeven dagen per week buitenlandse overboekingen uit te voeren.

In februari schreef JPMorgan ook al geschiedenis als de eerste grote bank in de Metaverse door zijn virtuele lounge te openen in het op blockchain gebaseerde universum van Decentraland. De stap werd ingegeven door een door JPMorgan gepubliceerd artikel waarin werd gesuggereerd dat de Metaverse een zakelijke kans van $1 biljoen zou kunnen zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN