Coinbase CEO Armstrong: VS mag leidende positie in crypto niet verliezen

De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, is van mening dat een van de meest robuuste beleidsargumenten voor cryptocurrency is dat het een nationaal veiligheidsprobleem is. Volgens Armstrong kan de Verenigde Staten het zich niet veroorloven om cryptocurrency offshore te laten gaan. Dit zal een groot effect hebben op de innovatie binnen de ruimte.

Middels een tweet haalde Armstrong een voorbeeld aan van halfgeleiders en 5G-technologie, welke momenteel voornamelijk offshore worden vervaardigd. Volgens hem zou hetzelfde kunnen gebeuren met cryptocurrency als de juiste regelgeving niet wordt geïmplementeerd. Hij tweette het volgende:

“Een van de sterkste beleidsargumenten voor cryptocurrency is dat het een nationaal veiligheidsprobleem is. De VS misten halfgeleiders en 5g, dat nu grotendeels offshore wordt vervaardigd. Het kan het zich niet veroorloven om cryptocurrency ook offshore te laten gaan. (hetzelfde voor elk land btw)”

Armstrong is een uitgesproken voorstander van reguleringen binnen de crypto-sector, waar hij ook het Congress ervan heeft weten te overtuigen. Volgens hem is er behoefte aan een duidelijke set aan regels en voorschriften om bedrijven te voorzien van duidelijk zodat deze kunnen opereren binnen de ruimte.

Regulering door handhaving heeft echter zijn eigen problemen, aldus Armstrong. Het kan namelijk innovatie verstikken. Het beste is om een evenwicht te vinden om duidelijke en beknopte regelgeving te hebben, gevolgd door een lichte handhaving. Hij zei:

“Regulering door handhaving heeft een verschrikkelijk huiveringwekkend effect, en retoriek is belangrijk – we hebben al een enorme hoeveelheid crypto-talent, uitgevers van activa en startups offshore zien gaan.”

Verder gaf Armstrong aan dat de Verenigde Staten cryptocurrency serieus moet nemen vanwege de potentie die het heef om een belangrijke factor te worden in de wereldeconomie. Hij stelt dat crypto-activa te belangrijk zijn voor de VS en de vrije wereld om het offshore te laten gaan.

Sommige volgers van zijn Twitter-account zijn het echter niet helemaal met Armstrong eens. Volgens hen is de drijvende kracht achter talent en bedrijven juist het gebrek aan duidelijkheid en regelgeving. Anderen denken dat de hardhandigheid van de regelgevers juist mensen wegjaagt.

Armstrong is dus van mening dat de VS vroeg of laat in actie moet komen op het gebied van crypto-regelgeving. Als dit niet wordt gedaan kan de VS volgens hem zijn positie als leider in de ruimte verliezen. Ten slotte zei hij dat zijn exchange in de VS is gevestigd en wettelijke rechten heeft, dus ze zullen er alles aan doen om crypto te laten slagen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!