Witte Huis publiceert eindelijk raamwerk voor crypto regulering

Het Witte Huis heeft vrijdag een factsheet uitgebracht over de wereldwijde crypto-industrie. Na het recente uitvoeringsbevel van president Joe Biden heeft het Witte Huis negen rapporten over crypto gepubliceerd. De documenten zijn bedoeld om strengere maatregelen voor de bescherming van consumenten en bedrijven af te dwingen. Ze gaan ook in op nationale veiligheid, financiële stabiliteit en milieuproblemen die cryptocurrencies kunnen oproepen.

Het rapport benadrukte de groeiende populariteit van cryptocurrency in de Verenigde Staten. Het vermeldde ook dat deze adoptie ertoe heeft geleid dat meer mensen geld hebben verloren, waarbij de Terra-crash als voorbeeld werd genoemd. Dit benadrukt hoe belangrijk het is om een standaard regelgevend kader te hebben om consumenten te beschermen en innovatie binnen de sector aan te moedigen.

De rapporten geven autoriteiten als de SEC en de CFTC de steun die ze nodig hebben om regels tegen onwettige praktijken te handhaven. Daarnaast moedigde het Witte Huis het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) en de Federal Trade Commission (FTC) aan om hun inspanningen voor de behandeling van consumentenklachten te vergroten. Verder is de Financial Literacy Education Commission (FLEC) verantwoordelijk voor het voorlichten van het grote publiek over de gevaren van cryptocurrencies.

Doelstellingen voor crypto regulering

Het ministerie van Financiën moet maatregelen nemen om de financiële stabiliteit van het cyberdomein te waarborgen, aldus een brief die op 13 juli is verstuurd door 10 organisaties, waaronder de Internet Innovation Alliance (IIA), Digital Currency Group en BlockchainU. De IIA dringt er bij het Amerikaanse ministerie van Financiën op aan om te garanderen dat cryptocurrencies goed en in overeenstemming met de behoeften van de consument worden gereguleerd. Het Office of Science and Technology Policy (OSTP) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van innovatiestrategieën gericht op het bevorderen van de groei van de crypto-industrie en tegelijkertijd het beperken van milieurisico’s.

De rapporten van het Witte Huis vragen ook de Treasury en andere regelgevende instanties om entiteiten bij te staan met goede begeleiding. Daarnaast zal het milieudepartement toezien op de milieueffecten van crypto-mining en manieren aanreiken om de risico’s te beperken.

Het Witte Huis voegde eraan toe dat als de president onrechtmatige financiering wilde onderzoeken, hij dat samen met het Congres kon doen. De wet zou als gevolg van dit onderzoek worden gewijzigd om termen op te nemen die betrekking hebben op digitale activa. Verder zullen de autoriteiten in de sector doorgaan met het bestrijden van illegale activiteiten.

Een CBDC zou volgens het officiële rapport van het Witte Huis een groot voordeel zijn voor het land. Deze voordelen zouden kunnen bestaan uit een efficiënter betalingssysteem, naadloze grensoverschrijdende transacties, en een basis voor verdere innovatie. In het rapport van het Witte Huis staat dan ook: “De regering heeft beleidsdoelstellingen vastgesteld voor een CBDC-systeem in de VS.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!