Bitcoin Cash gehalveerd

Hackgroep probeert het Bitcoin-netwerk te hacken

Volgens een recent rapport van Bleeping Computer heeft TeamTNT, een beruchte hackgroep, een comeback gemaakt en probeert het nu Bitcoin (BTC) te breken. De hackers zijn naar verluidt bezig om de servers te kapen en gebruiken hun enorme middelen om encryptie-oplossers uit te voeren voor de grootste cryptocurrency.

Bitcoin gebruikt de secp256k1 elliptic curve voor zijn sleutels en handtekeningen. Toen de cryptocurrency populair werd, verbaasde de keuze voor deze specifieke realisatie cryptografie-experts omdat secp256k1 bijna volledig onbekend was in vergelijking met andere oplossingen.

TeamTNT-hackers proberen nu elliptic curve-codering te doorbreken met gestolen bronnen. Hun inspanningen moeten echter met een korreltje zout worden genomen. Het is zeer waarschijnlijk dat ze gewoon spelen met nieuwe aanvalsroutes in plaats van daadwerkelijk te proberen Bitcoin te hacken.

Voorlopig wordt Bitcoin dus nog als volkomen veilig beschouwd, omdat er geen machines zijn die het mogelijk kunnen breken. Dat gezegd hebbende, zijn sommige experts van mening dat het in de toekomst mogelijk zal zijn om Bitcoin te breken. In januari meldde Mark Webber, een kwantumfysicus aan de Universiteit van Sussex, dat een kwantumcomputer met meer dan 300 miljoen qubits een grote bedreiging voor Bitcoin zou kunnen vormen. In een dergelijk geval zou het nodig zijn om een ​​kwantumbestendige hardfork te lanceren om Bitcoin van supercomputers te redden.

Bitcoin is zoals gezegd nog nooit gehackt, wat een van de belangrijkste verkoopargumenten is. Ripple CTO David Schwartz meende onlangs echter dat het zeer waarschijnlijk is dat Bitcoin enkele ernstige bugs heeft die nog moeten worden ontdekt. Tot die tijd, kunnen we echter nog steeds stellen dat de koningsmunt onhackbaar is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN