Cryptocurrencies

Goldman Sachs analist verwacht dat Bitcoin koers gaat zakken

Bitcoin (BTC) is sinds haar piek in 2021 flink gedaald in prijs. Momenteel bedraagt de daling dit jaar alleen al ruim 60%. Ondanks de sterke daling zijn er sommige analisten die verwachten dat de Bitcoin koers een stuk sterker kan zakken. 

Een analist van Goldman Sachs genaamd Sharon Bell liet uit haar analyse naar voren komen dat ze nog verdere prijsdalingen verwacht voor BTC. Goldman Sachs is een van de grootste investeringsbanken in de wereld die diensten levert aan multinationals en overheden. De analist van de grote investeringsbank geeft aan dat de koningsmunt van zijn huidige koers nog 26% kan zakken, indien de Federal Reserve (FED) rentes verder zal laten stijgen.

De FED is al geruime tijd bezig met het verhogen van de rentes in Amerika in verband met de sterke inflatie die gemeten wordt, zo vindt de volgende FED vergadering over een paar dagen al plaats. Een verdere zakking van de koers van 26% zou uitkomen op een bitcoin prijs van onder de $15.000. 

Bitcoin op belangrijk prijsniveau

Over de voorspelling van de Goldman Sachs analist zijn niet alle analisten het eens. Wel is duidelijk dat de huidige koers een belangrijk niveau is waar Bitcoin zich moet bewijzen. Zo geeft de bekende Nederlandse cryptocurrency analist Michaël van de Poppe aan. Zo geeft Michaël aan dat de koers nog onder de $18.500 of zelfs $17.500 kan gaan nu we onder het niveau van $19.300 zijn gezakt. Met op het oog een nieuwe FED vergadering deze week zullen we zien of de koers inderdaad nog verder afzwakt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN