Blankos Block Party

Epic Games publiceert eerste NFT-spel, Blankos Block Party

Het door NFT aangedreven online scheppingsspel Blankos Block Party is vandaag gelanceerd in de Epic Games Store en is daarmee de eerste Web3-titel die op de populaire marktplaats voor PC-games gepubliceerd is.

Wat is Blankos Block Party

Het spel van Mythical Games was eerder beschikbaar op de website van het bedrijf, dat in december 2020 opende met een open bèta, en Blankos beweerde vanaf juni meer dan een miljoen totale gebruikers te hebben.

Blankos Block Party is een online wereld gecreëerd door de designer/vinyl speelgoed cultuur. Het spel gebruikt NFT’s om aparte goederen te vertegenwoordigen, zoals avatarontwerpen en accessoires die via de marktplaats kunnen worden gekocht en verkocht.

Sinds de lancering heeft het spel samengewerkt met bekende merken en artiesten als Burberry, Atari en muzikant Deadmau5 voor limited-edition drops. Ook al hoef je geen NFT te bezitten om het spel te spelen, geeft het bezit ervan je wel bepaalde voordelen, zoals de mogelijkheid om je personages of wapens later te verkopen.

Epic Games is niet tegen NFT’s

Epic Games Store, die eind 2021 meer dan 194 miljoen totale gebruikers had, heeft een andere benadering van Web3 gaming gekozen dan zijn belangrijkste concurrent, Valve’s Steam store. Afgelopen herfst kondigde Valve aan dat het NFT’s of cryptocurrencies niet zou toegestaan op Steam.

In reactie op het nieuws tweette Epic Games oprichter en CEO Tim Sweeney dat, hoewel de studio zelf geen plannen heeft om NFT’s of Web3 tech te gebruiken, het andere makers wel zou toestaan dit te doen zolang ze alle relevante wetten en marktplaatsrichtlijnen volgen. Hij zei het volgende:

“Epic Games Store zal toestaan dat op blockchain gebaseerde spellen worden gepubliceerd als ze de toepasselijke regels volgen, hun voorwaarden onthullen en een leeftijdsclassificatie krijgen van een acceptabele organisatie. Hoewel Epic geen crypto gebruikt in onze spellen, moedigen we technologische en financiële innovatie aan.”

Blankos Block Party is nu op twee plaatsen beschikbaar: de Epic Games Store en de website van het spel. Ze zijn functioneel identiek, maar beide versies worden beschouwd als “early access” omdat het volledige spel nog niet is gelanceerd, maar staat gepland voor 28 september.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN