CS:GO Verasity

Gaminggigant Valve blokkeert alle NFT-games op Steam

Het bekende videogamebedrijf Valve Corporation, de ontwikkelaar van het softwaredistributieplatform Steam en de populaire videogame Counter Strike, heeft blijkbaar stilletjes zijn richtlijnen voor game-ontwikkelaars bijgewerkt met een nieuwe crypto-gerelateerde regel.

Het gedeelte “Onboarding” van de Steamworks-documentatie heeft een nieuwe regel (#13) die stelt dat game-ontwikkelaars geen “applicaties die zijn gebouwd op blockchain-technologie die cryptocurrencies of NFT’s uitgeven of uitwisselen, op Steam mogen publiceren”.

Volgens een gisteren gepubliceerd rapport van The Verge, werd deze wijziging donderdag (14 oktober) voor het eerst opgemerkt door de ontwikkelaar van een op NFT gebaseerde game (“Age of Rust”), die volgens hem van het Steam-platform is verwijderd vanwege deze nieuwe regel. Het bedrijf tweette het volgende:

“Een paar minuten geleden kregen we bericht dat Steam alle blockchain-games van het platform zal schoppen, inclusief Age of Rust, omdat NFT’s waarde hebben. Achter de schermen hebben we goede communicatie gehad en zijn we open en eerlijk tegen Steam geweest.”

Het bedrijf ging verder met zeggen dat de belangrijkste vertakking van deze anti-cryptoregel is dat “blockchain-games als geheel zullen worden verwijderd.” Het bedrijf sloot af met het volgende statement:

“Het standpunt van Steam is dat items waarde hebben en ze staan ​​geen items toe die echte waarde kunnen hebben op hun platform. Hoewel wij hun keuze respecteren, geloven wij fundamenteel dat NFT’s en blockchain-spellen de toekomst zijn. Daarom zijn we deze reis met jullie allemaal begonnen. Op dit punt zullen we onze energie weer in gamedev steken, meer NFT’s creëren en de gemeenschap sterker maken dan te proberen alleen tegen Steam te vechten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN