Ethereum-mining

Hashrate van ETC stijgt flink in aanloop naar de Merge

De hashrate van Ethereum Classic (ETC) is de afgelopen maand met tweederde toegenomen. Volgens gegevens van MinerStats is de hashrate van ETC in één maand met ruwweg 200 procent gestegen, van 30TH/s naar 64TH/s.

De massale migratie van miners als gevolg van de geplande upgrade van Ethereum lijkt een van de belangrijkste drijfveren achter de stijging van de hashrate van ETC.

Ethereum Merge duwt miners naar ETC

Tussen 13 en 15 september staat voor de Ethereum blockchain een belangrijke netwerkupdate gepland. De Merge zal Ethereum’s huidige proof of work consensus veranderen in proof of stake, waardoor de blockchain in het algemeen duurzamer en energiezuiniger wordt.

Naast het uitrollen van de reguliere veranderingen, zal Ethereum na zijn PoS-update geen mining meer ondersteunen. Om toch te blijven verdienen met ETH, moet er na de upgrade een vast bedrag aan cryptocurrency ingezet worden om transacties te valideren.

Omdat veel cryptominers veel geld hebben geïnvesteerd in dure hardware, besluiten velen om te migreren naar andere PoW blockchains. ETC is daarom een logische keuze, aangezien miners hun huidige hardware kunnen inzetten om deze cryptocurrency te minen. Iets wat gezorgd heeft voor een fikse stijging van de hashrate van ETC.

Andere winstgevende opties

Zoals gezegd zijn miners haastig op zoek om andere PoW-cryptocurrencies te minen. Enkele van de meest aantrekkelijke opties voor ETH-miners zijn momenteel Ravencoin, Firo, Cortex, Ergo, Aeternity en Beam. Bitcoin Gold, Ethereum Classic en Callisto, volgens een recentelijke blog van 2Miners.

De blog gaat verder met stellen dat geen enkele munt kan worden vergeleken met Ethereum in termen van hashpower, maar Ethereum Classic, Ravencoin en Ergo de munten zijn die het dichtst in de buurt komen. “Het kiezen van een van hen is de veiligste strategie na de Merge.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN