Fidelity Digital Asset

Fidelity wil Bitcoin aan haar 34 miljoen klanten beschikbaar stellen

Volgens de Wall Street Journal overweegt Fidelity om haar klanten een mogelijkheid te geven in het verhandelen van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC). De crypto-markt heeft een moeilijk jaar achter de rug maar deze aankondiging van Fidelity geeft aan dat Wall Street nog steeds is geïnteresseerd in de sector.

Fidelity is een financiële dienstverlener die eerder dit jaar verklaarde dat het Bitcoin zal gaan accepteren als onderdeel van de 401 (k)-plannen die het voor bedrijven behandelt. Deze specifieke klanten kunnen nu deelnemen aan de handel in Bitcoin.

Ondertussen zijn de concurrenten van Fidelity al begonnen met het ondersteunen van Bitcoin en andere cryptocurrencies op hun platformen. Robinhood heeft namelijk in de afgelopen maanden zijn valuta-exchange verder uitgebreid met een breder scala aan fiat- en cryptocurrency-opties. Dit heeft ervoor gezorgd dat de financiële gigant kan blijven voldoen aan de stijgende vraag van investeerders die graag cryptocurrencies in bezit willen hebben.

Mike Novogratz, de CEO van cryptocurrency-investeringsbedrijf Galaxy, gaf op de SALT New York conferentie aan dat Fidelity stappen aan het ondernemen is om cryptocurrencies aan te kunnen bieden aan retailconsumenten. Op maandag was er een discussiepanel gericht op institutionele betrokkenheid bij de cryptocurrency-markt. Onlangs meldde de Wall Street Journal dat Fidelity inmiddels meer dan 34 miljoen klanten heeft. Er zijn geen details bekend, maar naar verluid zal het bedrijf rond het einde van 2022 gaan kijken naar de uitbreiding betreffende cryptocurrencies.

Regelgevers en gevestigde instellingen zijn er nog niet uit hoe zij cryptocurrencies willen en het beste kunnen reguleren. Er is nog een lange weg te gaan voordat deze instellingen cryptocurrencies volledig begrijpen en daarmee kunnen omarmen, ondanks dat de adoptie ervan nog steeds in een stijgende lijn zit. Er zou wel kunnen worden geconcludeerd dat Fidelity zich niet bewust is van de tegenstrijdigheden van het ecosysteem en steeds een nieuwe blik op de klantenservice wil werpen.

De afgelopen dagen doet de prijs van Bitcoin het goed. Op het moment van schrijven wordt BTC namelijk verhandeld voor een prijs van $22.269 met een zijwaartse beweging ten opzichte van 24 uur geleden. BTC is echter wel met ruim 11% gestegen ten opzichte van vorige week. Vandaag zal de koers van BTC meer duidelijkheid bieden, vanwege de bekendmaking van de inflatiecijfers in de Verenigde Staten. Een lager inflatie dan verwacht zal meer koopdruk geven, terwijl een hoger inflatie waarschijnlijk voor het tegenovergestelde zal zorgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN