Bitcoin investeerder verliest $1 miljoen

Tech-gigant uit Hong Kong verliest $43 miljoen aan crypto

Het bedrijf Meitu heeft naar schatting $43 miljoen verloren over haar crypto-bezittingen. Het bedrijf kreeg vorig jaar nog veel aandacht in verband met de aankoop van bitcoin op de balans van het bedrijf. 

Meitu is een Artificial Intelligence (AI) gedreven bedrijf dat bekend is om haar photo en video apps en is gevestigd in Hong Kong. Het bedrijf staat op de Hong Kong Stock Exchange (HKEX) en is een van de reeks bedrijven die in 2021 aankondigde bitcoin aan te schaffen en op de balans van het bedrijf te zetten.

De aanschaf vond plaats te midden van de bull-run, maar met de huidige prijscrash van afgelopen jaar hebben veel bedrijven verliezen gedraaid op hun crypto investeringen. Lokale media kondigden een waardeverlies aan van de Bitcoin-holdings van 300 miljoen yuan (gelijk aan $43 miljoen). 

Meitu is niet eerste bedrijf dat miljoenen verliest op haar crypto-investering

Het bedrijf uit de Aziatische miljoenenstad is echter niet de eerste publiekelijk bedrijf dat een miljoenenverlies noteert op haar Bitcoin-balans. Grote bedrijven zoals de auto- en techgigant Tesla liet recent weten ook miljoen te hebben verloren door het waardeverlies op haar bitcoin balans. Daarnaast zagen we Tesla voor miljoen aan bitcoin verkopen (een totaal van 75% van de bitcoin balans werd verkocht).

Het bedrijf van de populaire CEO Michael Saylor genaamd MicroStrategy kondigde ook al een significant verlies op haar crypto-investeringen. Zo liet het bedrijf in haar Q2 kwartaalcijfers weten een waardeverlies van $918 miljoen te noteren

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN