Bitcoin koers

De beursgenoteerde Meitu koopt nog eens $10 miljoen aan Bitcoin

Het Chinese technologiebedrijf Meitu, heeft gisteren aangekondigd dat het $10 miljoen in Bitcoin (BTC) heeft geïnvesteerd. Dit brengt het totale bezit aan Bitcoin en Ethereum op $100 miljoen. Meitu zei dat het tijdens zijn laatste investering meer dan 175 Bitcoin heeft gekocht.

Het beursgenoteerde bedrijf investeerde in maart voor $40 miljoen in Bitcoin en Ethereum. Een paar weken later kocht het nog eens $50 miljoen aan beide cryptocurrencies.

Blijkbaar waren de vorige aankopen niet voldoende. Volgens het “investeringsplan voor cryptocurrency” van Meitu, bleek uit documenten van het bedrijf, dat het doel altijd al was om $100 miljoen in digitale activa te investeren.

Het verslag vermeldde ook dat de beursgenoteerde Meitu investeerde omdat:

“De raad van mening is dat blockchain-technologie het potentieel heeft om zowel bestaande financiële als technologische industrieën te ontwrichten, vergelijkbaar met de manier waarop mobiel internet het pc-internet en vele andere offline industrieën heeft verstoord. De raad is van mening dat de blockchain-industrie nog in de kinderschoenen fase staat, analoog aan de mobiele internetindustrie in circa 2005.” 

ProBit

Meitu merkte verder ook op dat het bedrijf heeft geïnvesteerd, omdat het bedrijf gelooft dat cryptocurrencies voldoende ruimte hebben voor waardestijging en dat de munten zouden dienen als een alternatief voor contant geld. 

Meitu is een van de eerste in China gevestigde beursgenoteerde bedrijven die cryptovaluta aan zijn schatkist heeft toegevoegd. Andere technologiebedrijven zoals Tesla en MicroStrategy haalden dit jaar ook de krantenkoppen met soortgelijke investeringen. Zo besloot het bedrijf van Elon Musk, Tesla, om $1,5 miljard in Bitcoin te investeren en investeerde MicroStrategy deze maand opnieuw miljoenen in Bitcoin.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN