Tesla Motors verkoopt $936 miljoen aan Bitcoin

In zijn laatste kwartaalrapport dat eind woensdag werd gepubliceerd, onthulde Tesla Motors dat het “ongeveer 75%” van zijn Bitcoin-bezit had omgezet in fiat-valuta. Op 30 juni bezat het bedrijf slechts $218 miljoen aan digitale activa, tegen meer dan $1,2 miljard die het nog bezat in maart.

In het rapport stond dat de verkoop van Bitcoin (BTC) “936 miljoen dollar aan contanten had toegevoegd” aan de balans van het bedrijf. Hoewel Tesla niet duidelijk maakte of het haar BTC tegen lagere prijzen had verkocht dan het oorspronkelijk had gekocht, merkte het op dat Bitcoin een “waardevermindering” was geweest die de winstgevendheid negatief had beïnvloed.

Tesla kocht Bitcoin in tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $31.700; terwijl de exacte datum waarop het bedrijf zijn bezit heeft verkocht onbekend is, net als het aantal munten dat het heeft verkocht, maar Bitcoin leed een scherpe daling in het tweede kwartaal. Het daalde van ongeveer $47.000 tot $19.000 van 31 maart tot 30 juni, wat suggereert dat het bedrijf mogelijk met verlies heeft verkocht.

Musk kondigde oorspronkelijk zijn steun voor Bitcoin aan op 29 januari 2021 door de naam van de belangrijkste cryptocurrency op zijn Twitter-profiel op te nemen; een paar dagen later onthulde Tesla dat het voor $1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht en begon met het accepteren van Bitcoin-betalingen. Later werd deze ondersteuning echter weer ingetrokken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!