Ethereum koers

Buterin stelt dat zijn invloed zal afnemen na The Merge

The Merge voor Ethereum (ETH) komt met de dag dichterbij. Vitalik Buterin, de mede-oprichter van de blockchain, heeft verteld dat zijn invloed op het netwerk in de afgelopen twee jaar is afgenomen. Dit komt omdat veel nieuwe ontwikkelaars meerdere rollen overnemen.

Buterin zei in een interview met economieblogger Noah Smith dat hij al lang wenste dat Ethereum zou evolueren naar een ecosysteem waar zijn invloed kan afnemen. Hij zei:

“In 2015 deed ik in feite 80% van het ‘onderzoek’ in Ethereum, en ik deed zelfs een groot deel van de Python-codering. In 2017 deed ik veel minder aan het coderen, en misschien wel 70% van het onderzoek. In 2020 deed ik misschien maar een derde van het onderzoek en heel weinig codering. Maar ik deed nog steeds het grootste deel van het ‘theoretiseren op hoog niveau’. Maar de afgelopen twee jaar is zelfs het theoretiseren op hoog niveau iets dat me langzaam maar zeker is ontglipt.”

Volgens hem hebben nieuwe onderzoekers van Ethereum, zoals Polynya, geleidelijk een aanzienlijk deel van het thought leadership met betrekking tot Ethereum-schaaloplossingen overgenomen. Hij gaf verder aan:

“Mensen zoals barryWhiteHat en Brian Gu hebben de mantel van zero-knowledge proof-technologie aangenomen, en Justin en Danrad, oorspronkelijk ingehuurd als onderzoekers, hebben zichzelf ook steeds meer als opinieleiders laten gelden.”

Hoewel de programmeur geen projecten heeft gespecificeerd waaraan hij momenteel werkt, noemde hij zijn nieuwste interesses en inspiraties:

“Op het gebied van de wetenschap dat verder van cryptografie afstaat, is de vooruitgang in biotech en AI verbazingwekkend geweest – in het laatste geval zouden sommigen misschien een beetje te verbazingwekkend kunnen zeggen. We beginnen te begrijpen hoe zowel de politiek als de technologie van de 21e eeuw eruit zal zien, en hoe elk van de stukjes van waar we aan werken in het plaatje zal passen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN