Bitcoin daling

De crypto-winter had erger kunnen zijn, aldus CEO van FTX

Volgens de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, had de crypto-winter aanzienlijk schadelijker geweest kunnen zijn voor de waarde van verschillende activa. De miljardair-investeerder ging verder met stellen dat hij gelooft dat de markt verstandige regelgeving nodig heeft en dat het niet uit zou maken wie het controleert. Hij besprak ook de reeks investeringen/reddingsoperaties vanuit zijn firma’s. Bankman-Fried zei dat sommige van de reddingsinjecties succesvol waren, terwijl andere achterbleven bij de verwachtingen.

Geen reden voor paniek

Hoewel de prijs van Bitcoin (BTC) deze week opnieuw onder de grens van $20.000 is gezakt, gelooft Bankman-Fried niet dat het een nijpende situatie is. In een interview met Bloomberg verklaarde hij dat het nog veel erger had kunnen aflopen met betrekking tot de cryptocurrency-industrie. De investeerder zei verder dat hij niet bang is dat de industrie binnenkort in elkaar zal storten. Hij legde uit dat, hoewel de resultaten van investeringen van $1 miljard aan reddingsoperaties voor crypto-bedrijven “gemengd” waren, ze niet schadelijk genoeg waren om grote ongerustheid te veroorzaken.

De CEO verklaarde echter wel dat de financiële steun gegeven werd om crypto-bedrijven overeind te houden en niet voor persoonlijk gewin. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat sommige winstgevend zouden blijken te zijn, andere niet. We moesten snelle beslissingen nemen. De backstopping werd gedeeltelijk gevoed door de winstgevendheid en fondsenwerving van FTX, en had als uiteindelijke doel om bedrijven in de industrie te ondersteunen.”

Lobbyen in Washington

De miljardair-investeerder beweerde in het interview ook actief te zijn in Washington, DC, om te lobbyen voor de steun van de crypto-industrie. Toen hem gevraagd werd naar de vraag wie de cryptocurrency-activiteiten zou reguleren, merkte hij op dat het niet veel verschil zou maken. Hij verklaarde dat hij er tevreden mee zou zijn als ofwel de Securities and Exchange Commission (SEC) ofwel de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de sector zou reguleren. Het zei het volgende:

“Wat we het afgelopen jaar heel hard hebben geprobeerd te doen, is de industrie zover te krijgen dat ze graag verstandige regelgeving accepteert. Ik geloof dat de spanningen tussen de regelgevers en de digitale valutabedrijven enigszins zijn afgekoeld.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN