Twitter moet meer gegevens delen over het aantal bot-accounts met Elon Musk

Op 25 juli oordeelde de Delaware Court of Chancery rechter en kanselier Kathaleen S. J. McCormick dat Twitter Inc. meer bewijs moet leveren aan Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, over het aantal bot-accounts op het platform.

Na het verbreken van een overeenkomst van $44 miljard om Twitter te kopen, werden Musk en zijn twee bedrijven X Holdings I en X Holdings II door Twitter aangeklaagd wegens contractbreuk. Als gevolg daarvan heeft Musk nu een rechtszaak tegen Twitter aangespannen. De rechter merkte echter op:

“Letterlijk gelezen, het verzoek om documenten van gedaagden zou van de eiser vereisen om biljoenen op triljoenen datapunten te produceren die alle gegevens weerspiegelen die Twitter mogelijk zou kunnen opslaan voor elk van de ongeveer 200 miljoen accounts die zijn opgenomen in zijn mDAU-telling elke dag en elke drie jaar.”

Geschil over bot-accounts

mDAU, of dagelijks actieve gebruikers, worden gedefinieerd als Twitter-gebruikers die Twitter dagelijks bezoeken via Twitter.com of andere apps die advertenties kunnen tonen. In het bevel stond bovendien:

“Eiser wordt bevolen om een ​​subset te overleggen van wat gedaagden hebben verzocht: de 9.000 rekeningen die zijn beoordeeld in verband met de audit van eiseres in het vierde kwartaal van 2021, die de partijen de ‘historische momentopname’ noemen.”

Het aanbod van Elon Musk om het social media-netwerk voor $44 miljard uit te kopen doet al een tijdje de ronde, waarbij de Tesla en SpaceX CEO aanvankelijk voorstelde om het over te nemen. Deze deal ging echter niet door omdat de social media-gigant haar cijfers over het aantal bot-accounts niet deelde. Als gevolg hiervan klaagde Twitter de miljardair aan en andersom.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!